Overslaan en naar de inhoud gaan

lezen

Inclusie en diversiteit

Binnen KPMG moet iedereen een plek hebben waar je het beste uit jezelf kan halen. Daarom streven we naar een inclusieve werkcultuur en -omgeving waarin je jezelf kunt zijn, gewaardeerd voelt en verschil kan maken.

Diversiteit en inclusie leiden tot meer vertrouwen, meer groei en helpen ons op te komen voor wat juist is. Samenwerken binnen een inclusief divers team leidt ook tot meer innovatie en betere resultaten. Kortom, meer succes op team- en persoonlijk niveau. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor KPMG. Lees daar hieronder meer over.

Inclusiviteit & diversiteit creëert de mooiste ervaringen.

Hoe werken wij aan diversiteit en inclusiviteit?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

KPMG Inclusive

KPMG Inclusive is het interne netwerk van en voor vrouwen binnen organisatie KPMG. Dit netwerk zorgt voor het zichtbaar blijven van het thema (gender) diversiteit en biedt daarnaast een inspirerend platform voor netwerken en kennis delen.

Cultural & International Diversity Network

Dit netwerk focust zich op de instroom, retentie en het vergroten van promotiekansen voor collega’s met een andere culturele of Internationale achtergrond. Daarnaast vieren we festiviteiten uit verschillende culturen. Honderden van onze collega's hebben deelgenomen aan 'Ramadan voor een dag' of deden mee aan het Diwali-evenement. Ook kan één christelijke feestdag worden ingeruild voor een feestdag uit een andere cultuur. Zo kan je, bijvoorbeeld, een vrije Pinksterdag inruilen om vrij te zijn met het Suikerfeest.

Samenwerking met Stichting Agora

Agora is een netwerkorganisatie en richt zich op het organiseren van bijeenkomsten, empowerment events, CEO-ontbijtsessies en mentorprogramma’s. Het doel is het bevorderen van de in- en doorstroom van multicultureel talent binnen de deelnemende organisaties uit het netwerk. Met evenementen en empowermentsessies trekken zij vanuit de hele wereld professionals aan. Ze zorgen voor verbinding en bewustwording onder de verschillende professionals en organisaties op dit thema en voegen waarde toe aan hun programma’s.

KPMG Pride en samenwerking Workplace Pride

Bij KPMG is lesbisch, homo, biseksueel en transgender (LGBTQ+) talent welkom! Het actieve KPMG Pride netwerk zet zich in om acceptatie en bewustzijn met betrekking tot LGBTQ+ collega’s te bevorderen. Workplace Price is een internationaal platform waarmee KPMG zich inzet voor meer LGBTQ+ inclusie op de werkvloer.

Samenwerking met Onbeperkt aan de Slag, IT-Vitae en Specialisterren

In samenwerking met Onbeperkt aan de Slag, IT-Vitae en Specialisterren vindt KPMG talentvolle kandidaten met een arbeidsbeperking voor zowel Assurance, Advisory als Business Services. Dit is een programma ter ondersteuning van de duurzame acceptatie van medewerkers met een handicap of chronische ziekte. Daarnaast werken we samen met organisaties die de werving van IT-specialisten met een autismespectrumstoornis bevorderen.

Als Auditor aan de slag in het buitenland

Hasan werkt als Auditor binnen de Financial Services (FS) controlepraktijk. Onlangs is hij verhuisd naar Londen om daar te werken op het KPMG kantoor. Maandelijks deelt hij zijn ervaringen met werken en leven in het buitenland. Hij laat zien wat allemaal mogelijk is bij een internationaal bedrijf.

Lees het hele verhaal
Hasan_gurkan_blog