Veelgestelde vragen
Over KPMG
Waar is KPMG gevestigd?
KPMG Nederland heeft 12 kantoren. We zijn gevestigd in Amstelveen, Alkmaar, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Zwolle, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.
Wat doet KPMG?
Wij helpen toonaangevende organisaties vooruit te kijken en de juiste duurzame keuzes te maken. Voor de maatschappij. Voor Nederland. Voor de wereld. We zitten aan de tafels waar de toekomst wordt bepaald en jij bent uitgenodigd. Samen lossen we actuele vraagstukken op door via de nieuwste technieken heldere inzichten te geven en goede oplossingen te bedenken. Daar hebben we unieke kennis en ervaring voor nodig. Inzichten van slimme, innovatieve en gedreven mensen. Inzichten van jou. Als lid van de KPMG-familie krijg je alle kansen om jezelf te zijn én jezelf te laten zien. Jouw unieke inzichten zijn namelijk van onschatbare waarde voor onze klanten en je collega’s. Daarom werken we hard om een zo divers en inclusief mogelijke organisatie te zijn.
Solliciteren bij KPMG
Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op een sollicitatie gesprek?
Tijdens een gesprek wordt vooral ingezoomd op twee dingen: 1. Motivatie voor de functie en 2. Persoonlijkheid. Wat betreft de motivatie voor de functie is het belangrijk dat je snapt waarvoor je solliciteert. Het is dus goed om de vacature echt goed door te lezen. We begrijpen dat niet alles in één keer duidelijk kan zijn, voel je ook vrij om daar naar te vragen. Verder is het ook goed om je in te lezen in onze organisatie, waarom wil je specifiek bij ons werken? Naast de motivatie is persoonlijkheid ook een belangrijke pijler. We willen er graag achter komen hoe jij bent als persoon. Waar ben je goed in? Waar ben je minder goed in? En hoe werk je in een team? In de voorbereiding is het goed om dit bij jezelf na te gaan: Welke rol neem ik van nature aan als ik in een (studie)project zit? Of waar loop ik tegenaan in mijn (bij) baan? Hoe plan ik mijn dagelijkse taken? En vergeet niet: onze recruiters horen altijd graag een voorbeeld waaruit iets blijkt. Dus als je goed bent in plannen, heb je een voorbeeld waaruit dat blijkt?
Wat voor vragen kan ik verwachten tijdens het sollicitatiegesprek?
Het gesprek begint vaak met een aantal persoonlijke vragen; kun je iets over jezelf vertellen, waar ben je goed in, wat zijn jouw ontwikkelpunten en waar heb je het meest van geleerd? Natuurlijk willen we ook meer weten over jouw werkervaring en jouw rol binnen een team. We willen ook weten wat je over ons weet als organisatie en waarom jij bij KPMG wil werken. Vervolgens stellen we je ook een aantal vragen over de functie; wat maakt jou geschikt voor deze functie en wat wil jij nog leren?
Vergeet niet dat wij niet alleen een goed beeld van jou willen krijgen. Jij wilt dat natuurlijk ook van ons. Dat kan alleen als we elkaar het hemd van het lijf vragen. Schroom dus niet om óók ons vragen te stellen.
Hoe gaat de sollicitatie procedure?
Bij ons bestaat de sollicitatieprocedure uit het maken van een assesment, vervolgens heb je een eerste gesprek met een recruiter en een collega van de afdeling en daarna nog een tweede gesprek met collega’s van de afdeling. Hoe dit tweede gesprek is ingericht is afhankelijk van de afdeling waarop je solliciteert. Dit kan zowel een casegesprek zijn als een regulier interview. Hiervan wordt je uiteraard van tevoren op de hoogte gebracht. Mogelijk vind er nog een derde en laatste gesprek plaats. De sollicitatieprocedure kan iets afwijken per vacature, maar in de vacature omschrijving kan je precies zien wat er in het sollicitatieproces van jou verwacht wordt.
Wat kan ik verwachten van een assessment?
Het assessment is een van de stappen van jouw sollicitatie bij KPMG en bestaat uit een persoonlijkheidsvragenlijst en capaciteitentest die je online invult. Na afloop van het assesment ontvang je een mail met uitleg over hoe je jouw rapport kunt bekijken en de manier waarop je KPMG toestemming kunt geven om het rapport in te zien. Welke onderdelen er aan bod komen bij de capaciteitentest is functie afhankelijk. Aanvullend op het assessment is het mogelijk dat je voor sommige functies een case op moet lossen. De recruiter zal je hierover informeren.
Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor een vacature?
Bij iedere vacature vertellen we jou wat jij moet meenemen om de functie te kunnen vervullen. De eisen hiervoor geven een richting van het profiel dat wij zoeken voor deze functie. Uit onderzoek blijkt dat voornamelijk mannelijke kandidaten al bij een 60% match solliciteren en vrouwen bij een 100% match. Voldoe jij niet aan alle eisen, maar denk je wel dat dit de functie voor jou is? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.
Er is op dit moment geen geschikte vacature voor mij, kan ik een open sollicitatie sturen?
Gezien het grote aantal sollicitaties die we dagelijks verwerken is het niet mogelijk om een open sollicitatie te versturen. Er komen regelmatig nieuwe vacatures beschikbaar op onze Werken-bij website. Je kunt je daarom het beste een KPMG & Me profiel aanmaken en daar de vacatures in de gaten houden die aansluiten op jouw interesses. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste vacatures bij KPMG. Wel staan veel collega’s er voor open om informeel kennis te maken. Stuur bijvoorbeeld een berichtje naar iemand met een interessante functie via LinkedIn of neem een kijkje bij onze events.
Ik heb een vraag over een vacature, of over de status van mijn sollicitatie. Met wie en hoe kan ik contact opnemen?
Heb je een vraag over een specifieke vacature waar je op wil solliciteren of waar je misschien al op hebt gesolliciteerd? Bij iedere vacature vind je onderaan de contactgegevens (telefoonnummer en email) van de desbetreffende recruiter met wie je contact kan opnemen. Heb je een algemene vraag? Dan kan je een mail sturen naar recruitment@kpmg.nl.
Hoe kan ik op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?
Bij KPMG heb je de mogelijkheid om je eigen KPMG & Me dashboard aan te maken. Bewaar jouw interesses en krijg bij elk bezoek een persoonlijk aanbod te zien: Speciaal aanbevolen vacatures, cases, blogs, evenementen die bij jouw interesses en ervaringen passen en een overzicht van jouw vacatures en sollicitaties.
Je kan je hier aanmelden.
Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik gesolliciteerd heb?
Op alle gegevens die jij met ons deelt is de privacywetgeving van toepassing. Als je solliciteert op een vacature, verzamelt KPMG de door jou verstrekte gegevens met jouw toestemming en verwerkt deze voor het in behandeling nemen van jouw sollicitatie. Deze door jou verstrekte persoonsgegevens worden door KPMG bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Als je hiervoor toestemming hebt gegeven, worden de gegevens na 1 jaar na beëindiging van de sollicitatieprocedure verwijderd. Als jij je aanmeldt voor de job alert worden je gegevens (e-mailadres en voorkeuren) bewaard tot het moment jij je afmeldt.
Werken bij KPMG
Ik ben aangenomen bij KPMG en heb een vraag. Bij wie kan ik terecht?
Gefeliciteerd met je nieuwe baan en welkom bij KPMG! Als je na het accepteren van je aanbod vragen hebt kan je terecht bij onze HR servicedesk via NL-FMhrservicedesk@kpmg.nl. Onze, en nu ook jouw collega’s, staan klaar om jou verder te helpen.
Hoe gaat KPMG om met remote en hybride werken?
We geloven in de kracht van hybride werken, werk is een activiteit en geen plek. Nu we weer terugkeren naar kantoor, werken we tegelijkertijd aan een nieuw ‘normaal’. Bij KPMG verdeel jij zelf jouw tijd tussen thuis, bij de klant en op kantoor. Dit doe je natuurlijk in overleg met jouw Development Manager en jouw team. Wij zorgen voor een gezonde werkomgeving, op kantoor én thuis, met een volledig ingerichte thuiswerkplek.
Een goede werk-privé balans vinden we belangrijk, dit stimuleren we zowel op kantoor als daarbuiten. We bieden een uitgebreid gezondheids- en vitaliteit aanbod, en in Amstelveen hebben we met The Work Out een modern vitaliteitscentrum voor sport en ontspanning.
Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal, wij zorgen voor een excellent aanbod van trainingen en ontwikkelingsmogelijkheden en learning on the job bij de meest uiteenlopende klanten, van start-ups tot internationale Fortune 500 bedrijven in alle denkbare sectoren.
Wil je meer weten over (hybride) werken bij KPMG? Lees dan verder!
Is het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen bij KPMG?
Ja, dat kan! Bij KPMG kan je veel meer doen dan alleen werken dat onderdeel is van jouw functie, je kunt je namelijk ook actief inzetten als vrijwilliger. We werken hiervoor samen met verschillende organisaties, zoals bijvoorbeeld JINC en Refugee Talent Hub, voor wie we vrijwilligerswerk doen. Zo kan je bijvoorbeeld een college geven aan VMBO-studenten waarbij je hun helpt om te solliciteren. Of help je financiële talenten die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen om hun eerste stappen te zetten op de Nederlandse arbeidsmarkt. Verder krijgt iedere collega een aantal uur per jaar om te spenderen aan pro bono werk, waarmee je direct impact hebt op het leven van mensen en de maatschappij.
Arbeidsvoorwaarden, opleidingen en extra's
Wat zijn de arbeidsvoorwaarden van KPMG?
Bij KPMG ontvang je een naast jouw salaris ook een jaarlijkse winstuitkering, een vaste onkostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding. Ontspanning vinden wij belangrijk, dus je krijgt bij ons 30 vakantiedagen (op fulltime basis) en de mogelijkheid om meer dagen te kopen of je vakantiedagen te verkopen. Daarnaast zorgen we voor een volledig ingerichte thuiswerkplek. Ga je werken binnen Assurance of Advisory? Dan kom je in aanmerking voor een leaseauto of een mobiliteitsbudget. Dit geldt ook voor functies binnen Business Services vanaf schaal 10. Ga je werken binnen Business Services? Dan kom je in aanmerking voor een reiskostenvergoeding voor de kilometers die je maakt of een NS businesskaart wanneer je met het openbaar vervoer reist. Verder krijg je een laptop en iPhone die je ook privé mag gebruiken, een flexibel pensioen zonder verplichte eigen bijdragen. Bij KPMG staat leren en ontwikkelen centraal, dus een uitgebreid aanbod van trainingen en opleidingen die bijdragen aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling, kan je ook van ons verwachten.
Daarnaast: Aandacht voor vitaliteit! Sporten op het kantoor in Amstelveen of korting op een sportschool bij jou in de buurt én toegang tot coaching, gezondheids- en vitaliteitprogramma’s.
Tot slot, ‘Together’ is één van onze kernwaarden. Je kunt dus rekenen op verschillende sociale activiteiten zoals teamuitjes, borrels en evenementen samen met je collega’s.
Is er een opleidings- of trainingsbudget?
Ja, bij ons krijgt iedereen een opleidings-of trainingsbudget van €1.000 per jaar. Bij KPMG zijn we elke dag bezig met innovatie en vooruitgang. Want als je het beste uit jezelf wil halen, moet je de drive hebben om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom is er bij ons alle ruimte om kennis op te doen die een leven lang meegaat. Dat doe je nooit alleen: er is altijd iemand waarmee je jouw ontwikkeltraject kunt bespreken en vormgeven. Naast je dagelijkse werkzaamheden krijg je de kans om je via studies, cursussen en workshops te ontwikkelen tot de beste versie van jezelf.
Welke faciliteiten biedt KPMG aan?
Bij KPMG vinden we het belangrijk dat jij met goede energie je dag tegemoet gaat, zodat je optimaal kan presteren én ontspannen. Bij Linda’s haal jij de lekkerste koffie om je dag mee te beginnen en onze collega’s van het bedrijfsrestaurant zorgen er iedere dag voor dat jij kan genieten van een verse lunchaanbod.
Natuurlijk is het ook belangrijk om tussendoor even af te schakelen en te ontspannen. Onze kantoren zijn ingericht volgens het ‘clubhouse’ concept. Er zijn plekken waar je gefocust kan werken en plekken waar je met collega’s kan ontspannen en socializen. Daarnaast bieden wij een uitgebreid health & happiness aanbod. In Amstelveen hebben met The Work Out een modern vitaliteitscentrum waar jij voor, tijdens, of na werk, met personal trainers je hoofd kan leeg maken en jezelf in het zweet kan werken tijdens een groepsles. Daarnaast organiseren we ook regelmatig workshops voor mindfulness, focus management en inbox-to-zero.