Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen

Over KPMG

Waar is KPMG gevestigd?

KPMG Nederland heeft twaalf kantoren. We zijn gevestigd in Amstelveen, Alkmaar, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Zwolle, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

Wat doet KPMG?

Wij helpen toonaangevende organisaties vooruit te kijken en de juiste duurzame keuzes te maken. Voor de maatschappij. Voor Nederland. Voor de wereld. We zitten aan de tafels waar de toekomst wordt vormgegeven en jij bent uitgenodigd! Samen pakken we actuele vraagstukken aan door heldere inzichten te verschaffen en effectieve oplossingen te bedenken met behulp van de nieuwste technieken. Hiervoor is unieke kennis en ervaring nodig. Inzichten van slimme, innovatieve en gedreven mensen. Inzichten van jou. Als lid van de KPMG-familie krijg je alle kansen om jezelf te zijn én jezelf te laten zien. Jouw unieke inzichten zijn namelijk van onschatbare waarde voor onze klanten en je collega’s. Daarom werken we hard om een zo divers en inclusief mogelijke organisatie te zijn.

Solliciteren bij KPMG

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op een sollicitatie gesprek?

Tijdens een sollicitatiegesprek ligt de focus vooral op twee dingen: 1. Motivatie voor de functie en 2. Persoonlijkheid. Wat betreft de motivatie voor de functie is het belangrijk dat je begrijpt waarop je solliciteert. Het is dus goed om de vacature echt goed door te lezen. We begrijpen dat niet alles in één keer duidelijk is, dus stel er gerust vragen over. Verder is het ook goed om je te verdiepen in onze organisatie. Waarom wil je specifiek bij ons werken? Naast motivatie is persoonlijkheid ook een belangrijke pijler. We willen er graag achter komen hoe jij bent als persoon. Waar ben je goed in? Waar ben je minder goed in? En hoe werk je in een team? In je voorbereiding is het goed om over deze aspecten na te denken: Welke rol neem ik van nature aan als ik in een (studie)project zit? Of waar loop ik tegenaan in mijn (bij)baan? Hoe plan ik mijn dagelijkse taken? En onthoud: onze recruiters horen altijd graag een voorbeeld waaruit iets blijkt. Dus als je goed bent in plannen, heb je een voorbeeld waarin je dat kunt aantonen?

Wat voor vragen kan ik verwachten tijdens het sollicitatiegesprek?

Het gesprek begint vaak met een aantal persoonlijke vragen: Kun je iets over jezelf vertellen, waar ben je goed in, wat zijn jouw ontwikkelpunten en waar heb je het meest van geleerd? Natuurlijk willen we ook meer weten over jouw werkervaring en jouw rol binnen een team. We willen ook graag horen wat je over ons als organisatie weet en waarom jij bij KPMG wilt werken. Vervolgens stellen we je een aantal vragen over de functie: Wat maakt jou geschikt voor deze functie en wat wil jij nog leren?
Vergeet niet dat niet alleen wij een goed beeld van jou willen krijgen. Jij wilt dat natuurlijk ook van ons. Dat kan alleen als we elkaar het hemd van het lijf vragen. Schroom dus niet om óók ons vragen te stellen.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Bij ons bestaat de sollicitatieprocedure uit het maken van een assessment, een eerste gesprek met een recruiter en een collega van de afdeling, gevolgd door een tweede gesprek met collega’s van de afdeling. Hoe dit tweede gesprek is ingericht, is afhankelijk van de afdeling waar je solliciteert. Dit kan zowel een case interview als een regulier interview zijn. Hiervan word je uiteraard van tevoren op de hoogte gebracht. Mogelijk volgt er nog een derde en laatste gesprek. De sollicitatieprocedure kan per vacature enigszins verschillen, maar in de vacaturebeschrijving kun je precies lezen wat er in het sollicitatieproces van jou wordt verwacht.

Wat kan ik verwachten van een assessment?

Het assessment is een van de stappen in jouw sollicitatieprocedure bij KPMG en bestaat uit een persoonlijkheidsvragenlijst en een capaciteitentest die je online invult. Nadat je het assessment hebt afgerond, ontvang je een e-mail waarin wordt uitgelegd hoe je jouw rapport kunt bekijken en hoe je KPMG toestemming geeft om het in te zien. Welke onderdelen deel uitmaken van de capaciteitentest is afhankelijk van de functie. Aanvullend op het assessment kan het voor sommige functies nodig zijn dat je een casus oplost. De recruiter zal je hierover informeren.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor een vacature?

Voor elke vacature geven we informatie over de kwalificaties die je nodig hebt om de functie te kunnen vervullen. Deze vereisten geven een beeld van het profiel dat wij voor deze functie zoeken. Uit onderzoek blijkt dat voornamelijk mannelijke kandidaten al solliciteren bij een 60% match en vrouwelijke kandidaten bij een 100% match. Voldoe jij niet aan alle eisen, maar denk je wel dat dit de functie voor jou is? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.

Er is op dit moment geen geschikte vacature voor mij, kan ik een open sollicitatie sturen?

Vanwege het grote aantal sollicitaties dat we dagelijks verwerken, is het niet mogelijk om een open sollicitatie te sturen. Er worden regelmatig nieuwe vacatures geplaatst op onze ‘Werken bij’-website. Je kunt daarom het beste een KPMG & Me-profiel aanmaken en zo in de gaten houden welke vacatures aansluiten bij jouw interesses. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste vacatures bij KPMG. Wel staan veel collega’s open voor een informele kennismaking. Stuur bijvoorbeeld een bericht naar iemand met een interessante functie via LinkedIn of neem een kijkje bij onze events.

Ik heb een vraag over een vacature, of over de status van mijn sollicitatie. Met wie en hoe kan ik contact opnemen?

Heb je een vraag over een specifieke vacature waarin je geïnteresseerd bent of waarop je al hebt gesolliciteerd? Bij iedere vacature vind je onderaan de contactgegevens (telefoonnummer en e-mailadres) van de betreffende recruiter met wie je contact kunt opnemen. Heb je een algemene vraag? Stuur dan een e-mail naar recruitment@kpmg.nl.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Bij KPMG heb je de mogelijkheid om je eigen KPMG & Me-dashboard aan te maken. Sla jouw interesses op en ontvang bij elk bezoek een gepersonaliseerd aanbod: speciaal aanbevolen vacatures, cases, blogs, evenementen die aansluiten bij jouw interesses en ervaringen, en een overzicht van jouw vacatures en sollicitaties.

Je kan aanmelden via https://www.werkenbijkpmg.nl/dashboard/login .

Wat gebeurt er met mijn gegevens nadat ik heb gesolliciteerd?

Op alle gegevens die jij met ons deelt is de privacywetgeving van toepassing. Wanneer je solliciteert op een vacature, verzamelt KPMG de gegevens die je met jouw toestemming verstrekt en verwerkt deze om jouw sollicitatie in behandeling te nemen. De persoonsgegevens die je verstrekt, worden door KPMG bewaard gedurende een periode van vier weken na afloop van de sollicitatieprocedure. Als je hiervoor toestemming hebt gegeven, worden de gegevens één jaar na beëindiging van de sollicitatieprocedure verwijderd. Als jij je aanmeldt voor job alerts, worden je gegevens (e-mailadres en voorkeuren) bewaard tot het moment dat jij je afmeldt.

Werken bij KPMG

Ik ben aangenomen bij KPMG en heb een vraag. Bij wie kan ik terecht?

Gefeliciteerd met je nieuwe baan en welkom bij KPMG! Als je na het accepteren van je aanbod nog vragen hebt, kun je terecht bij onze HR-servicedesk via NL-FMhrservicedesk@kpmg.nl. Onze collega’s, en nu dus ook die van jou, staan klaar om jou verder te helpen.

Hoe gaat KPMG om met werken op afstand en hybride werken?

We geloven in de kracht van hybride werken; werk is een activiteit en geen plek. Nu we terugkeren naar kantoor, werken we tegelijkertijd aan een nieuw ‘normaal’. Bij KPMG verdeel jij zelf jouw tijd tussen thuis, bij de klant en op kantoor. Dit doe je natuurlijk in overleg met jouw Development Manager en jouw team. Wij zorgen voor een gezonde werkomgeving, op kantoor én thuis, met volledig uitgeruste (thuis)werkplekken.

Een goede balans tussen werk en privé vinden we belangrijk en wij stimuleren dit zowel op kantoor als daarbuiten. We bieden uitgebreide gezondheids- en vitaliteitsprogramma’s, en in Amstelveen hebben we met The Work Out een modern vitaliteitscentrum voor sport en ontspanning.

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal; wij zorgen voor een excellent aanbod aan trainingen en ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder ‘learning on the job’ bij een grote verscheidenheid aan klanten, van start-ups tot internationale Fortune 500-bedrijven in elke denkbare sector.

Is het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen bij KPMG?

Ja, dat kan! Bij KPMG kun je veel meer doen dan alleen het werk dat bij jouw functie hoort; je kunt je namelijk ook actief inzetten als vrijwilliger. We werken hiervoor samen met verschillende organisaties, zoals JINC en Refugee Talent Hub, waarvoor we vrijwilligerswerk doen. Zo kun je bijvoorbeeld een college geven aan vmbo-studenten, om hen te helpen bij het solliciteren. Of finance professionals die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen ondersteunen bij hun eerste stappen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Verder krijgt iedere collega een aantal uur per jaar om te spenderen aan pro-bonowerk, waarmee je direct impact hebt op het leven van mensen en de maatschappij.

Arbeidsvoorwaarden, opleidingen en extra's

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden bij KPMG?

Bij KPMG ontvang je een naast jouw salaris een jaarlijkse winstuitkering, een vaste onkostenvergoeding en een thuiswerkvergoeding. We hechten veel waarde aan ontspanning, dus je krijgt bij ons 30 vakantiedagen (op fulltimebasis) en de mogelijkheid om extra dagen te kopen of je vakantiedagen te verkopen. Daarnaast zorgen we voor een volledig ingerichte (thuis)werkplek. Ga je werken binnen Assurance of Advisory? Dan kom je in aanmerking voor een leaseauto of een mobiliteitsbudget. Dit geldt ook voor functies binnen Business Services vanaf schaal 10. Ga je werken binnen Business Services? Dan kom je in aanmerking voor een reiskostenvergoeding voor de kilometers die je maakt of een NS Business Card wanneer je met het openbaar vervoer reist. Verder krijg je een laptop en iPhone die je ook privé mag gebruiken en een flexibele pensioenregeling zonder verplichte eigen bijdragen. Bij KPMG staan leren en ontwikkelen centraal, dus je kunt tevens een uitgebreid aanbod aan trainingen en opleidingen verwachten die bijdragen aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast hebben we vitaliteit hoog in het vaandel staan! Je kunt sporten op het kantoor in Amstelveen of korting krijgen bij een sportschool bij jou in de buurt, én je hebt toegang tot coachings-, gezondheids- en vitaliteitprogramma’s.

Tot slot, ‘together’ is één van onze kernwaarden. Je kunt dus rekenen op verschillende sociale activiteiten zoals teamuitjes, borrels en evenementen samen met je collega’s.

Is er een opleidings- of trainingsbudget?

Ja, bij ons ontvangt iedereen een opleidings- of trainingsbudget van EUR 1.000 per jaar. Bij KPMG werken we elke dag aan innovatie en vooruitgang. Want als je het beste in jezelf naar boven wilt halen, moet je de drive hebben om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom is er bij ons alle ruimte om kennis op te doen die een leven lang meegaat. Dat doe je nooit alleen: er is altijd iemand met wie je jouw ontwikkeltraject kunt bespreken en vormgeven. Naast je dagelijkse werkzaamheden krijg je de kans om je te ontwikkelen tot de beste versie van jezelf door middel van studies, cursussen en workshops.

Welke faciliteiten biedt KPMG ?

Bij KPMG vinden we het belangrijk dat jij met goede energie je dag tegemoet gaat, zodat je optimaal kunt presteren én ontspannen. Bij Linda’s haal jij de beste koffie om je dag mee te beginnen en onze collega’s van het bedrijfsrestaurant zorgen ervoor dat jij iedere dag kunt genieten van een verse lunch.

Natuurlijk is het ook belangrijk om tussendoor even af te schakelen en te ontspannen. Onze kantoren zijn ingericht volgens het ‘clubhouse’-concept. Er zijn plekken waar je gefocust kunt werken en plekken waar je met collega’s kunt ontspannen en socializen. Daarnaast bieden wij een uitgebreid health & happiness- programma. In Amstelveen hebben we met The Work Out een modern vitaliteitscentrum waar jij voor, tijdens of na het werk met personal trainers je hoofd leeg kunt maken en jezelf in het zweet kunt werken in een groepsles. We organiseren ook regelmatig workshops over mindfulness, focusmanagement en inboxmanagement.