Overslaan en naar de inhoud gaan

lezen

Inclusie en diversiteit

Als lid van de KPMG-familie krijg je alle kansen om jezelf te zijn én jezelf te laten zien. Jouw unieke inzichten zijn namelijk van onschatbare waarde voor onze klanten en je collega’s. Daarom werken wij er hard aan om een zo diverse en inclusief mogelijke organisatie te zijn. Dit doen wij bijvoorbeeld door middel van onze diversiteits communities op het gebied van pride, gender, ability, cultural & international en generation. Zo creëren we een klimaat vol creativiteit en vernieuwing waarin je optimaal kunt samenwerken.

Wij vinden we dat al onze collega’s hier thuis horen met eigen perspectieven en ervaringen. Juist door deze verschillende perspectieven vullen we elkaar aan en creëren we nieuwe kansen: together, for better. Inclusie en diversiteit leiden tot meer vertrouwen, meer groei en helpen ons om op te komen voor wat juist is. Samenwerken binnen een inclusief en divers team leidt ook tot meer innovatie en betere resultaten. Kortom meer succes op zowel team- als persoonlijk niveau. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor KPMG.

Stephanie Hottenhuis, CEO KPMG Nederland: "Ik geloof dat er geen echte vrijheid bestaat zonder gelijkheid. Ongelijke kansen – voor vrouwen, voor multicultureel talent, voor andersdenkenden, voor elke denkbare minderheid – schaden niet alleen het individu, maar ook de samenleving. Het vernietigt talent, welvaart en vooruitgang."

83

verschillende nationaliteiten

8

diversiteits- evenementen per jaar

5

diversiteits- netwerken

Psychologische veiligheid

Psychologische veiligheid is voor ons top of mind. We geloven in een holistische samenkomst van well-being, cultuur en inclusie: het een kan niet floreren zonder het ander. We zijn constant bezig met het creëren, verbeteren en uitwerken van een omgeving waarin jij je veilig en thuis voelt, waarin je mag leren en experimenteren, vanuit jouw expertise kunt bijdragen en waarin we open staan voor nieuwe ideeën.

Dit betekent dat we doorlopend biases uit onze processen elimineren, ons inzetten voor het welzijn van onze medewerkers en onze medewerkers en ons leiderschap coachen: samen maken we een future-proof KPMG waar jij mag zijn wie je bent.

 

Leiderschap

Bij KPMG streven we naar vertegenwoordiging van vrouwen op leiderschapsniveau. Op dit moment is 18 procent van alle partners en directors vrouw en bestaat het groepsleiderschapsteam voor 30 procent uit vrouwen. 40 Procent van alle collega’s is vrouw. In deze video interviewen we Berber Goedhart, Partner Data & Analytics. Over haar leiderschap, drijfveren en hoe zij jong talent ondersteunt in hun persoonlijke ontwikkeling. 

Lees meer

Diversiteitsnetwerken

Vijf verschillende netwerken zorgen voor de zichtbaarheid van belangrijke diversiteitsonderwerpen zoals: Gender, LGBTQIA+, Ability, cultureel en generatie. Zo zorgt KPMG Inclusive, een netwerk door en voor vrouwen, voor de zichtbaarheid van gender diversiteit en zet het KPMG Pride netwerk zich in voor acceptatie en bewustzijn met betrekking tot LGBTQIA+ collega’s. Zo creëren we een plek waarin jij jezelf kunt zijn, gewaardeerd voelt en verschil kunt maken.

 

Proud to be... Wyome

In onze interview serie "Proud to be…" willen we onze collega’s uit de LGBTQIA+ community in de spotlight zetten en aandacht vragen voor gelijke kansen. In de video’s laten we onze collega’s aan het woord over hun reis van hun ‘coming out’, hoe collega’s betere bondgenoten kunnen zijn en wat ‘come as you are’ voor hen betekent. 
  
In deze aflevering van “Proud to be…” praten we met Wyome (she/they), thesis intern financial risk management bij KPMG. Wil je kennismaken met andere collega's uit de community?

Lees meer

Culturele festiviteiten

We vieren diversiteit met festiviteiten uit verschillende culturen. Honderden collega's hebben een dag meegedaan aan Ramadan of aan het Diwali-evenement. Ook kan één christelijke feestdag worden ingeruild voor een feestdag uit een andere cultuur. Zo kan je bijvoorbeeld Tweede Pinksterdag inruilen om vrij te zijn met het ‘Eid’ (het Suikerfeest of Offerfeest).

In- en doorstroom van talent

KPMG stimuleert de in- en doorstroom, retentie en promotiekansen van talent met een internationale achtergrond, beperking of handicap. Voor de in- en doorstroom van multicultureel talent werken wij samen met Agora. En samen met Onbeperkt aan de Slag, IT-Vitae, de Refugee Talent Hub, en Specialisterren vinden we talentvolle kandidaten met een arbeidsbeperking. Dit programma ondersteunt de acceptatie van medewerkers met een handicap of chronische ziekte. KPMG behoudt 83% van haar talent. 

"We hebben een morele plicht om mensen gelijke kansen te geven."

Onze CEO Stephanie Hottenhuis vertelt in een interview met Opzij Magazine meer over diversiteit en inclusie binnen KPMG Nederland.

Lees meer

KPMG Inclusive brengt vrouwen naar de top

Vijf diversiteitsnetwerken zorgen binnen KPMG voor de zichtbaarheid van belangrijke diversiteitsonderwerpen. KPMG Inclusive is één van die netwerken, en zet zich in voor (gender)diversiteit. Collega's Kim en Marilijn vertellen over het ontstaan en de doelen van het netwerk.

Lees het hele verhaal

Culturele diversiteit binnen KPMG vieren en meetbaar maken

Rachida Lakhal is actief in het cultural diversity netwerk van KPMG. Zij zet zich samen met zes andere collega’s in voor culturele diversiteit binnen KPMG.

Lees het hele verhaal