Overslaan en naar de inhoud gaan

Corporate Responsibility

Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid

Het verschil maken kan overal, maar een groot verschil maken kan kan op veel plekken, waarvan KPMG er één is. Of het nu gaat om complexe vraagstukken binnen onze controle- en advieswerkzaamheden, nadenken over de impact van klimaatverandering of het creëren van gelijke kansen voor jongeren. Wij helpen toonaangevende organisaties vooruit te kijken en de juiste duurzame keuzes te maken. Voor de maatschappij. Voor Nederland. Voor de wereld.

De KPMG purpose is: ‘ Inspire Confidence. Empower Change’, en staat centraal in ons denken en doen. In de complexe wereld waarin we leven is deze purpose nog nooit zo belangrijk geweest. We staan voor existentiële uitdagingen; het vertrouwen in de politiek neemt af en ongelijkheid neemt toe. Om nog maar te zwijgen van bosbranden, overstromingen en andere natuurrampen die verband houden met klimaatverandering. Oplossingen voor deze problemen vereisen samenwerking en de bereidheid om het goede te doen, ook als organisatie.

KPMG is vastberaden om een inclusieve en veilige werkplek te creëren, duurzame groei voor onze klanten en voor onze eigen organisatie te faciliteren, vertrouwen te geven aan de kapitaalmarkten om noodzakelijke innovaties te stimuleren, kansarmen in onze gemeenschappen sterker te maken en bij te dragen aan het beschermen van onze planeet.

Pro-bono-opdrachten

Wij zijn ervan overtuigd dat je een nog betere professional wordt wanneer je je bewust bent van de brede impact van onze dienstverlening op de maatschappij en het milieu. Daarom krijgt iedere collega via ons pro-bonoprogramma de ruimte om zich, tijdens werkuren, in te zetten voor een duurzame en eerlijke wereld.

Binnen het pro-bonoprogramma gebruiken we onze vaardigheden en expertise om stichtingen en sociale ondernemingen te ondersteunen bij het bereiken van hun strategische en operationele doelen. Hierdoor maken wij de meeste impact. Als KPMG-medewerker kun je meedoen aan KPMG-brede projecten, maar ook zelf organisaties aandragen die de kennis en kunde van KPMG goed kunnen gebruiken.

Lees meer over de ervaringen van medewerkers

Onderwijs

Helaas is het niet voor iedereen in Nederland vanzelfsprekend dat je de kans krijgt om je talenten te ontdekken en te ontplooien. Wij vinden dat iedereen in Nederland de kans zou moeten krijgen om je eigen talent te ontdekken en te ontplooien. Daarom zetten wij ons in om gelijke kansen voor iedereen te creëren.

 Dat doen we op een aantal manieren: door samen te werken met organisaties zoals JINC, Petje af en IMC Weekendschool die zich inzetten om gelijke kansen te creëren voor kinderen; door ons eigen programma voor mbo-studenten en door pro-bonowerk te doen voor non-profitorganisaties zodat zij jongeren nog beter kunnen ondersteunen.

Als je bij KPMG werkt, draag je actief bij aan deze doelen door het inzetten van je kennis, vaardigheden, netwerk en resources voor de maatschappij.

De KPMG Jan Hommen Scholarship voor mbo-studenten

Via de Jan Hommen Scholarship kent KPMG een scholarship toe aan kwetsbare jongeren met een mbo-achtergrond. KPMG sponsort deze studenten voor een maximumperiode van vier jaar in de vorm van een beurs ter waarde van EUR 2.500 per jaar. Het selectietraject om tot de kandidaten te komen focust op hun talenten, ontwikkelpunten en motivatie. Wij dagen de jongeren uit zichzelf te hervinden, hun toekomst te visualiseren en hun dromen na te jagen. KPMG onderkent het belang van educatie en opleiding van deze groep, onder wie zich veel kwetsbare jongeren bevinden, door ze te helpen in te zien wat hun potentie is en welke mogelijkheden er zijn om hun kansen te benutten. De scholarship sluit aan op onze visie 'life-long learning' en het inzetten van onze kennis en kunde om de maatschappij blijvend te versterken.

Heb je een carrière op het oog bij KPMG?

Nu je meer hebt gelezen over hoe wij ons inzetten voor een duurzame wereld, ben je misschien wel benieuwd naar onze vacatures. 

Bekijk onze vacatures

Benieuwd naar de mogeljkheden binnen onze andere vakgebieden? Ga naar: