Overslaan en naar de inhoud gaan

KPMG Inclusive brengt vrouwen naar de top

Vijf diversiteitsnetwerken zorgen binnen KPMG voor de zichtbaarheid van belangrijke diversiteitsonderwerpen. KPMG Inclusive is één van die netwerken, en zet zich in voor (gender)diversiteit. Collega's Kim en Marilijn vertellen over het ontstaan en de doelen van het netwerk.

Algemeen

Een netwerk voor topvrouwen

Het Inspire netwerk is acht jaar geleden opgericht door KPMG’ers Marilijn van Achterberg-Malestein, Yvonne van Kouwen en Kim Lammertink. Dit is een netwerk, Powered by KPMG, voor C-level topvrouwen waarbij persoonlijke leiderschapsthema’s worden besproken. Kim vertelt: “Het doel van dit externe netwerk is om in een vertrouwde setting met elkaar te spreken, ervaringen uit te wisselen en daarmee elkaar te inspireren.

Gender diversiteit is één van de speerpunten.Twee keer per jaar komen de deelnemers van dit netwerk bij elkaar om met elkaar van gedachten te wisselen over een specifiek en persoonlijk leiderschapsthema zoals: Sturen op Intuïtie, het Ethisch Kompas, de vier dimensies van Leiderschap, het Dictatorvirus. Geregeld koppelen we aan het gekozen leiderschapsthema een bijzonder persoon: een kunstenaar, een cartoonist, een roofvogel trainer, of bijvoorbeeld een bioloog die het gedrag van apen spiegelt met dat van leiders, waardoor we geregeld op hilarische wijze best practices met elkaar uitwisselen en tot nieuwe inzichten komen.”

Van Inspire naar KPMG Inclusive

Het externe Inspire netwerk leidde in 2016 tot de start van het interne KPMG Inclusive netwerk. “Doel van dit interne netwerk is om (vrouwelijk) talent binnen KPMG aan boord te houden en naar de top te brengen, zodat we uiteindelijk meer vrouwen in voorbeeldrollen en topposities kunnen plaatsen”, lichten Marilijn en Kim toe. “Daarnaast zorgen we voor bewustwording en bespreken we onderwerpen die verbonden zijn aan (gender) diversiteit. Dit is niet alleen belangrijk voor KPMG, maar ook bij proposaltrajecten en de uitvoering van opdrachten voor klanten. Samen werken in diverse teams leidt tot meer innovatie en betere resultaten.”

Trots

"Vanuit KPMG zijn doelstellingen ten aanzien van (gender)diversiteit opgesteld. En vanuit het netwerk zorgen we ervoor dat (gender)diversiteit op de agenda blijft staan. Dit doen we door het organiseren van netwerkbijeenkomsten en trainingen, waaronder als meest recente voorbeeld: 6 webcasts over het thema 'De Kracht van Netwerken', daar zijn we trots op."

Anna van Poucke is partner en global lead of Healthcare bij KPMG en werd door Elsevier genoemd als topvrouw.

Anna: "Aandacht voor de doorstroom van vrouwelijk talent blijft nodig en staat ook binnen KPMG hoog op de agenda. Ik zou aan alle vrouwelijke toppers willen zeggen: durf je te laten zien en pak door. Want het is gemakkelijk om je te laten belemmeren door anderen maar durf af te wijken van de beelden over hoe je je zou moeten gedragen en laat je zien, zo groei je door naar de top!"