Overslaan en naar de inhoud gaan

Sustainability vacatures

Bekijk vacatures

Dit is werken bij ESG

Samen met collega’s uit verschillende landen en met verschillende studieachtergronden werk je aan het maken van impact voor onze klanten. Met behulp van strategische analyses op de impact van klimaatverandering en het ontwikkelen van circulaire businessmodellen, tot aan het opzetten en controleren van niet-financiële verslaggeving, help je onze klanten bij een transitie naar een duurzamere organisatie en daarmee aan een duurzamere wereld. Een rol in het sustainabilityteam biedt legio mogelijkheden voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Wij creëren voor jou de juiste omgeving om je ontwikkeling optimaal vorm te geven.

Collega's Miele van Vuuren en Ciaran Robbins zijn respectievelijk senior manager en manager bij KPMG Sustainability Reporting & Assurance. Zij vertellen over het werken in een zich snel ontwikkelend vakgebied.

Lees meer

Wil jij bijdragen aan een duurzame wereld?

Wil jij werken in sustainability bij KPMG? Dan kun je kiezen uit ons Advisory-team of Assurance & Reporting-team, of je start op onze Business Services-afdeling.

Bekijk vacatures

Wat doen we in het Assurance & Reporting team? 

Voor het effectief uitwerken van strategieën, is het ook belangrijk dat er over de sustainability prestaties nauwkeurig wordt gerapporteerd. Rapportage geeft (vaak in een jaarverslag) inzicht in hoe een bedrijf presteert op de duurzaamheidspijlers in de strategie, op het gebied van environment, social en governance, ook wel ESG. ESG rapportage maakt het mogelijk om een bedrijf te beoordelen van niet-financiële indicatoren en bevordert verdere strategieontwikkeling.

Tijdens een assurance project krijgen wij een kijkje in de operaties van onze klanten, in hoe ze sturen op hun strategie, data verzamelen en hierover rapporteren in hun jaarverslag. Denk bij assurance aan de controle op niet-financiële informatie, zoals watergebruik, CO2-uitstoot en HR- of veiligheidsindicatoren. Zo helpen wij onze klant om hun investeerders en andere relevante stakeholders een betrouwbaar beeld te geven over hoe het bedrijf stuurt en presteert op impact op de maatschappij en milieu. 

ESG rapportage is zich steeds verder aan het ontwikkelen en zal in de komende jaren een grote rol gaan spelen, zowel in het bedrijfsleven als de publieke sector. Dit wordt op grote schaal aangestuurd vanuit internationale initiatieven zoals de European Green Deal van de Europese Unie. Vanuit het Assurance & Reporting team zijn wij bij deze ontwikkelingen nauw betrokken en is er veel ruimte voor innovatie!

Ontdek meer

Wat doen we in het Advisory team?

Werken in de wereld van sustainability. Dan houd je je toch bezig met hoog-overonderwerpen als het klimaat en de energietransitie? Nee, het omvat veel meer dan dat. Wat houdt werken bij de sustainability-afdeling – honderd personen sterk – van KPMG nu eigenlijk in? Eén ding is duidelijk: het is een zeer veelzijdig vakgebied dat volop in ontwikkeling is!

Sustainability betreft een enorme transitie. Tegenwoordig heeft elke organisatie een klimaat- of duurzaamheidsstrategie. Wij helpen deze vorm te geven én uit te voeren. De klantvragen zijn altijd zeer uiteenlopend, maar hebben altijd een gemeenschappelijke deler: het concretiseren van duurzaamheidstrategieën. En die gaan van strategisch naar operationeel niveau.

De sustainability-afdeling van KPMG doet zowel assurance als advies. Onze adviespraktijk kent een breed scala aan dienstverleningsactiviteiten. Deze gaan van het neerzetten van duurzaamheidsstrategieën tot specifieke deep-dives op circulaire economie, sustainable finance, decarbonisatie en mensenrechten. De diverse projecten waaraan de consultants werken, variëren van korte sprints van enkele weken tot projecten met een horizon van enkele maanden of meerjarige partnerships.

Ontdek meer

Hoe we ESG embedden in alles wat we doen

We helpen onze klanten bij hun transformatie naar een duurzame organisatie, en nemen uiteraard ook onze eigen ESG (Environmental, Social, Governance)-verantwoordelijkheid zeer serieus. Want als we echt het verschil willen maken, is het belangrijk dat we ESG inbedden in alles wat we doen. 

Dat betekent bijvoorbeeld dat we ons reisgedrag aanpassen om onze ecologische voetdruk te verkleinen om in 2030 Net Zero te zijn. Daarnaast werken we samen met allerlei partijen om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke projecten.

We moedigen je graag aan om daarbij te helpen, bijvoorbeeld door pro bono je expertise in te zetten, sollicitatietrainingen te geven aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt of vluchtelingen te leren programmeren. Ongeacht in welk team je werkt, je kunt via onze online ESG Academy allerlei modules volgen over de uitdagingen en oplossingen op het gebied van duurzaamheid. Samen onze passie, kennis en kunde inzetten om samen het verschil te kunnen maken, daar geloven we in.

Wil jij impact maken binnen één van onze andere vakgebieden? Bekijk dan ook eens deze vacatures: