Overslaan en naar de inhoud gaan

ESG Audit Traineeship

Groei mee met het vak van sustainability auditor

Ben je geïnteresseerd in financial audits én heb je affiniteit met duurzaamheid? Dan biedt het ESG Audit Traineeship je het beste van twee werelden. Je combineert het werken als financial auditor met auditopdrachten gericht op sustainability. Daarnaast behaal je de titel registeraccountant (RA). ESG-audit is een nieuw vakgebied dat steeds relevanter wordt, zeker nu de Europese CSRD-wetgeving bedrijven verplicht om vanaf 2025 te rapporteren over hun impact op mens en milieu. Groei jij mee met het vak?

Bekijk vacature

Als ESG-auditor bouw je aan de toekomst

Assurance geven dat data kloppen. Dat doe je voor zowel financiële gegevens als duurzaamheidsdata. Denk aan het percentage vrouwen in topmanagement, CO2-uitstoot, afval, en water- en energieverbruik. Het gaat dus over veel meer dan euro’s. Organisaties hebben de verantwoordelijkheid om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Jij en je collega’s controleren als externe partij objectief of ze hier eerlijk over zijn.

Opbouw van het ESG Audit Traineeship

  • 55% financial audit
    Ongeveer de helft van je tijd werk je bij een van de auditafdelingen. Hier leer je alle ins en outs van het auditvak en de gestructureerde werkwijze die daarbij hoort. In dat opzicht  is het vergelijkbaar met het Financial Audit Traineeship.
  • 25% sustainability audit
    Voor de sustainability-afdeling in Amstelveen voer je diverse ESG-auditopdrachten uit. Klanten zitten door het hele land, dus we koppelen je bij voorkeur aan opdrachten in jouw regio. Het mooie is dat KPMG een van de oudste duurzaamheidsafdelingen van Nederland heeft. En tegelijkertijd is het vakgebied van ESG-auditor nog erg nieuw en in ontwikkeling. Op deze afdeling word je uitgedaagd om mee te denken en is er volop ruimte voor jouw initiatief.
  • 20% opleiding tot registeraccountant
    Naast het werk blijft er één dag per week over. Die investeer je in je opleiding tot registeraccountant.

 

Stel jouw vragen aan jouw buddy:

Luc (23) deed een master Global Business & Sustainability aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij hoort bij de eerste lichting ‘green trainees’ bij KPMG.

“Doordat je op twee afdelingen werkt, heb je ook twee keer zoveel collega’s, begeleiding en uitjes! Van weekendjes weg en feesten tot etentjes. Je bouwt zo snel een band op met je teamgenoten en medetrainees!”

Heb je vragen?

Mail mij

Of past één van de andere Audit Traineeships bij je?

Financial Audit Traineeship

Jaarrekeningen controleren, hoe veelzijdig is dat? Je ontdekt het tijdens je traineeship. Ondertussen haal je jouw diploma tot registeraccountant (RA).

Digital Audit Traineeship

In de auditwereld liggen volop innovatiekansen. Help jij mee ze te benutten? Bouw mee aan tools die het werk efficiënter en nóg betrouwbaarder maken.

IT Audit Traineeship

IT wordt steeds groter, geavanceerder en belangrijker. Wil jij bedrijven helpen hun IT-organisatie op orde te houden en ondertussen je RE-kwalificatie halen?

Interesse?
Let’s meet Marvin van Veen

Interesse?
Let’s meet Marvin van Veen

Recruiter

+31 6 22589360 Mail mij Vacatures