Overslaan en naar de inhoud gaan

ESG Audit & Assurance Academy

Groei mee met het vak van sustainability auditor

Heb je interesse in financial audits én een passie voor duurzaamheid? Dan biedt de ESG Audit & Assurance Academy je het beste van twee werelden. Je combineert het werken als financial auditor met auditopdrachten gericht op sustainability. Daarnaast behaal je de titel registeraccountant (RA). ESG-audit is een vakgebied dat steeds relevanter wordt, zeker nu de Europese CSRD-wetgeving bedrijven verplicht om vanaf 2025 te rapporteren over hun impact op mens en milieu. Ben jij klaar om mee te groeien met deze evolutie in het vak?

Bekijk vacature

Als ESG-auditor bouw je aan de toekomst

Je waarborgt de juistheid van gegevens, niet alleen voor financiële informatie maar ook voor duurzaamheidsdata. Denk aan statistieken zoals het percentage vrouwen in topmanagement, CO2-uitstoot, afval, en water- en energieverbruik. Het gaat dus over veel meer dan cijfers in euro’s. Organisaties hebben de verantwoordelijkheid om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Jij en je collega’s controleren als externe partij objectief of ze hier eerlijk en transparant over rapporteren.

Opbouw van het ESG Audit Traineeship

  • 55% financial audit
    Ongeveer de helft van je tijd werk je bij een van de auditafdelingen. Hier leer je alle ins en outs van het auditvak en de gestructureerde werkwijze die daarbij hoort. In dat opzicht is het vergelijkbaar met de Financial Audit & Assurance Academy.
  • 25% sustainability audit
    Voor de sustainability-afdeling in Amstelveen voer je diverse ESG-auditopdrachten uit. Klanten zitten door het hele land, dus we koppelen je bij voorkeur aan opdrachten in jouw regio. Het mooie is dat KPMG een van de oudste duurzaamheidsafdelingen van Nederland heeft, wat de unieke kans biedt om deel uit te maken van een gevestigde speler in een vakgebied dat nog volop in ontwikkeling is. Op deze afdeling word je uitgedaagd om mee te denken en is er volop ruimte voor jouw initiatief.
  • 20% opleiding tot registeraccountant
    Naast het werk blijft er één dag per week over. Die investeer je in je opleiding tot registeraccountant.

Sluit je aan bij de ESG Audit & Assurance Academy en bouw mee aan een duurzame toekomst. 

Of past één van de andere Audit tracks bij je?

Financial Audit & Assurance Academy

Jaarrekeningen controleren, hoe veelzijdig is dat? Je ontdekt het tijdens onze inspirerende Academy. Ondertussen haal je jouw diploma tot registeraccountant (RA).

Digital Audit & Assurance Academy

In de auditwereld liggen volop innovatiekansen. Help jij mee ze te benutten? Bouw mee aan tools die het werk efficiënter en nóg betrouwbaarder maken.

IT Audit & Assurance Academy

IT wordt steeds groter, geavanceerder en belangrijker. Wil jij bedrijven helpen hun IT-organisatie op orde te houden en ondertussen je RE-kwalificatie halen?

Interesse?
Let’s meet Veera Hyytiainen

Interesse?
Let’s meet Veera Hyytiainen

Recruiter

31657226226 Mail mij Vacatures