Overslaan en naar de inhoud gaan

De (hybride) werkweek van Ciaran

Hoe ziet een (hybride) werkweek eruit in tijden van busy season? Hoe combineer je werken met sporten en ontspannen? Deze week geeft Ciaran, senior consultant sustainability audit, een kijkje in zijn agenda. 

 

Audit
IT assurance
Sustainability

Maandag

Voor mij de mooiste periode van het jaar, de busy season! Ik trap deze week af met een dag thuiswerken. Ik begin mijn dag met een vroege meeting om 8:00 uur met mijn teamleden in Bangalore, India. Ik heb voordat mijn eerste teammeeting begint nog wat tijd om een zelfreflectie te schrijven voor een opdracht die vorige week is afgerond. Deze deel ik met mijn ‘incharge’ van de afgeronde opdracht dat vervolgens gebruikt wordt als input voor feedback. Door dit direct na het afronden van de opdracht te doen, kan ik de beste kwaliteit voor de feedback leveren. Hierna start mijn eerste digitale teammeeting, gevolgd door de digitale weekstartmeeting van mijn afdeling (Sustainability). Verder ga ik vandaag aan de slag met een tweetal klanten, heb ik een meeting staan met KPMG IT-specialisten voor een specifiek IT-vraagstuk en sluit ik de dag af met een digitale afspraak met een van mijn klanten. Na het sluiten van mijn laptop, sla ik een kookboek open en ga ik aan de slag met een eerder gepland recept. Omdat ik van koken houd, duurt dit (tot groot ongenoegen van mijn vriendin) altijd wat langer en eten we vaak wat later. Na het eten loop ik buiten een rondje, waarna we thuis op de bank nog even samen onze volgende vakantie bespreken.

Dinsdag

Vandaag heb ik afgesproken met een team op het KPMG-kantoor Rotterdam. Normaal gesproken werken we als team vanuit kantoor Amstelveen, maar vandaag wilden we alle teamleden uit de regio Randstad Zuid (waaronder ikzelf) tegemoetkomen en vanaf ons kantoor in Rotterdam werken. Heel fijn! Het kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn talloze heerlijke plekken om te lunchen. Wanneer ik op het kantoor Rotterdam werk, probeer ik meestal ergens buiten met het team een lekkere lunch te scoren (al kan dat op kantoor zelf ook). We hebben als team vandaag afgesproken zo veel mogelijk een volledige focus te houden op onze gezamenlijke klant. Rond 15:30 uur zakte de energie van het team wat in, waardoor we hebben besloten om een kleine wandeling te maken door het centrum van Rotterdam en een bubble tea te halen (aanrader). Ik heb het team vervolgens aangegeven dat ik stipt 17:00 uur zou willen vertrekken in verband met een Valentijnsdate met mijn vriendin. Na heerlijk uit eten te zijn geweest, heb ik thuis nog even Champions League gekeken voor het slapengaan.

Door hybride werken bespaar ik op reistijd, kan ik meer focus aanbrengen en verhoog ik mijn werk-privébalans.

Ciaran Robbins, Senior Consultant, Sustainability Reporting & Assurance

Woensdag

Na gisteren een fijne dag met het team te hebben gehad op kantoor, heb ik vandaag weer een thuiswerkdag. Voor mij persoonlijk fijn, omdat ik dan geheel gefocust kan werken aan mijn eigen ‘to do’s’. Mijn dag kon vandaag niet beter starten, want ik startte met een digitale ‘closing meeting’ met de klant. Na het harde werken is deze opdracht nu geheel afgerond, met een tevreden klant en een tevreden team. Na de meeting hebben we als team nog gedebrieft, waarbij de partner zijn lof uitsprak voor het team en ons een diner beloofde bij hem thuis ter viering hiervan. Verder stond vandaag een digitale meeting met mijn development manager gepland, waarin ik een tussentijdse evaluatie heb gehad waarbij ik met mijn development manager heb besproken of ik nog goed op koers lig wat betreft mijn doelstellingen voor dit jaar. Rond 17:00 uur heb ik nog een incheckmoment gehad met mijn team om de voortgang van de dag te bespreken. Na deze meeting ben ik buiten gaan wandelen in het bos en schoof ik daarna aan aan tafel voor het eten. In de avond heb ik nog een meeting voorbereid voor de volgende ochtend op locatie van de klant, waarna ik met een goed boek naar bed ben gegaan.

Donderdag

Vandaag staat een drukke dag voor de boeg. Vandaag geen huispak, want ik start met een afspraak bij de klant. Haren in de krul, pak aan en gaan. Na de klantafspraak heb ik op kantoor met een ander team afgesproken om samen te werken. In de middag heb ik digitale afspraken staan met het op kantoor aanwezige team en de klant. Opvallend is dat wij in een call zaten met één persoon geplaatst in Amerika, één in Frankrijk en één in China. Zo heb ik dan voor het eerst in mijn leven in één zin tegelijkertijd “goedemorgen”, “goedemiddag” en “goedenavond” gezegd. In de avond heb ik digitaal afgesproken met een studiegenoot om het volgende college voor te bereiden. Hierna heb ik nog even samen met mijn vriendin en met een glas rode wijn op de bank de avond afgesloten.

Vrijdag

Ik volg de post-master Accountancy en voor mij staat vandaag studie op het programma. Dit is bekend bij mijn teams en zij weten dat ik deze dag niet bereikbaar ben. Mijn studie volg ik in Rotterdam. Ik heb gelezen in de WhatsAppgroep van mijn afdeling dat er een aantal collega’s vandaag in Rotterdam werkt en na het werk gaat borrelen. Ik heb besloten na de studie aan te sluiten en het weekend met mijn collega’s in te luiden. In de avond heb ik vrienden bij mij thuis uitgenodigd voor een spelletjesavond.