Overslaan en naar de inhoud gaan

Financial Audit Traineeship

Jouw carrière als registeraccountant start hier

Tijdens het Financial Audit Traineeship werk je bij KPMG én volg je een wo-opleiding tot registeraccount (RA). Hoe het programma eruitziet, hangt af van jouw vooropleiding. Er zijn trainees met een master in accountancy, financial control of bedrijfseconomie, maar ook mensen met een achtergrond die hier wat verder vanaf staat. Geen punt. Mogelijk duurt het traject dan wat langer. Er ligt hoe dan ook een veelbelovende carrière als registeraccountant voor je in het verschiet!

Bekijk vacatures

Wat doe je als financial audit trainee?

Je voert allerlei werkzaamheden uit rondom het controleren van jaarrekeningen. Heel afwisselend, want je ziet alle takken van bedrijven: HR, kosten, investeringen, omzet, winst, en meer. En wil jij je ergens in verdiepen, bijvoorbeeld in de belastingen binnen een bedrijf? Dan kan dat. Of wil je juist voor een specifieke sector aan het werk? Op het hoofdkantoor in Amstelveen zijn verschillende gespecialiseerde afdelingen:

  • Public Sector
  • Financial Sector
  • Consumer, Industrial Markets
  • Technology, Media & Telecommunications
  • International Business

Werk je op een van de regiokantoren, dan heb je meestal een mix van klanten. Van retailers tot transportbedrijven en van woningcorporaties tot producenten van windmolens. Richt je je liever op één type klant? Als je je voorkeur aangeeft, is er veel mogelijk.

Een financial audit is teamwork

Het leuke van het Financial Audit Traineeship is dat je elke audit in een divers team doet. Met junior en senior auditors, supervisors en auditprofessionals met jarenlange ervaring. Je kunt dus altijd kennis opdoen én doorgeven. Samen werken jullie aan een goede controle. Als de cijfers op orde zijn, geeft KPMG een accountantsverklaring af. Essentieel voor een bedrijf om te ondernemen en investeringen aan te trekken. Zo heb je met jouw werk impact op de economie.

 

Stel jouw vragen aan jouw buddies:

Bram (24) studeerde hbo-accountancy en werkt nu als tweedejaarstrainee op de regiokantoren Den Haag en Rotterdam. Ondertussen is hij bezig met zijn opleiding tot registeraccountant op Nyenrode. Hij houdt van reizen en voetbal. En duikt na het werk graag de sportschool in.

“Ik heb gekozen voor KPMG vanwege de informele werksfeer en de open en diverse teams. Elke audit sluiten we af met een teametentje en activiteit. Verder vind ik het leuk dat ik elke dag nieuwe dingen leer én nu zelfs mijn kennis mag overdragen aan nieuwe collega’s en stagiairs.”

Heb je vragen?

Mail mij

Joyce (25) deed een master accountancy aan de Universiteit van Amsterdam en werkt nu als trainee op de afdeling Technology, Media & Telecommunications in Amstelveen. Ze volgt momenteel een postmasteropleiding tot registeraccountant. De KPMG-zomerhockeycompetitie is voor Joyce vaste prik.

“Mijn tip voor toekomstige trainees is: stel je open voor al je collega's én alle kansen die op je pad komen. Wat mij echt heeft verrast, is hoeveel jonge mensen hier werken. Iedereen heeft in hetzelfde schuitje gezeten als jij, met weinig tot geen praktijkkennis, dus collega’s kunnen zich heel goed in je inleven en zijn altijd bereid te helpen.”      

Heb je vragen?

Mail mij

Blog: snel groeien in een omgeving waar je je thuis voelt

Als Financial Audit trainee maak je snel stappen. In een hecht team leer je van experts op alle functieniveaus. Terwijl je wordt opgeleid tot registeraccountant, werk je aan financiële auditopdrachten voor uiteenlopende organisaties. De kansen zijn eindeloos, je kunt jezelf zijn én je voelt je gauw thuis in de professionele KPMG-familie. Joyce Hansen en Bram Gad vertellen over hun ervaring als Financial Audit trainee.

Lees meer

Relevante vacatures

Of past één van de andere Audit Traineeships bij je?

IT Audit Traineeship

IT wordt steeds groter, geavanceerder en belangrijker. Wil jij bedrijven helpen hun IT-organisatie op orde te houden en ondertussen je RE-kwalificatie halen?

Digital Audit Traineeship

In de auditwereld liggen volop innovatiekansen. Help jij mee ze te benutten? Bouw mee aan tools die het werk efficiënter en nóg betrouwbaarder maken.

ESG Audit Traineeship

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een must voor elk bedrijf. Jij ontwikkelt je tot sustainability auditor en controleert hoe duurzaam organisaties écht zijn.

Interesse?
Let’s meet Daphne van Zeijl

Interesse?
Let’s meet Daphne van Zeijl

Recruiter

+31 6 51975775 Mail mij Vacatures