Overslaan en naar de inhoud gaan

Financial Audit trainee: snel groeien in een omgeving waar je je thuis voelt

Als Financial Audit trainee maak je snel stappen. In een hecht team leer je van experts op alle functieniveaus. Terwijl je wordt opgeleid tot registeraccountant, werk je aan financiële auditopdrachten voor uiteenlopende organisaties. De kansen zijn eindeloos, je kunt jezelf zijn én je voelt je gauw thuis in de professionele KPMG-familie. Joyce Hansen en Bram Gad vertellen over hun ervaring als Financial Audit trainee.

Audit

Over Joyce en Bram

Joyce Hansen (25), Financial Audit trainee, begon twee jaar geleden bij KPMG als stagiaire voor haar master Accountancy & Control aan de Universiteit van Amsterdam. “Op aanraden van enthousiaste studiegenoten had ik me aangemeld voor een business course van KPMG in Londen. Door corona ging die niet door, maar ik hield contact met de recruiters en kreeg de kans om hier stage te lopen. Nu, als trainee, is mijn volgende stap registeraccountant (RA) worden.”

Bram Gad (24), Financial Audit trainee, startte in 2020 met zijn scriptiestage bij KPMG vanuit de hbo-opleiding Accountancy aan de Haagse Hogeschool. “Ik heb bij The Big 4 (Deloitte, PwC, EY en KPMG, red.) gesolliciteerd en koos voor KPMG. Het gesprek bij KPMG was het fijnst. Ze toonden interesse in mij als persoon en keken of ik zou passen. De andere kantoren keken vooral naar mijn schoolresultaten en stelden weinig persoonlijke vragen. Op de terugweg van mijn gesprek bij KPMG kreeg ik al een belletje dat ik kon komen. Nu, ruim twee jaar later, volg ik een RA-traject accountancy aan Nyenrode.”

Dit is een Financial Audit traineeship

In een Financial Audit traineeship word je opgeleid tot registeraccountant (RA). Afhankelijk van je vooropleiding doe je een master, premaster of postmaster en je kiest zelf waar je dat wilt doen, bijvoorbeeld bij Nyenrode, de Universiteit van Amsterdam of de Rijksuniversiteit Groningen. Vrijdag is voor de meeste trainees studiedag. De andere vier dagen werk je voor een grote klant of meerdere kleine klanten. Op het aantal en het type klanten heb je zelf invloed. En de opdrachten variëren: debiteurencontrole, fysieke voorraadcontrole of adviseren van klanten. Bram: “Ik heb gekozen voor een grote en drie kleinere klanten. Voor de grote klant werk ik in een team van zo’n tien collega’s. Ik doe controle op ongeveer honderd bankverklaringen en de derivaten en ik ben de tussenpersoon tussen het KPMG-team in Nederland en een KPMG-team in India dat veel werk voor ons verzet. Omdat ik ook mijn scriptiestage hier heb gedaan, heb ik een kleine voorsprong en begeleid ik ook startende trainees, stagiair(e)s en werkstudenten.”

Jong en professioneel team

KPMG investeert in jou als trainee met de opleiding tot registeraccountant. En ook door je on the job een vliegende start te geven. Als trainee zit je in een team met teamgenoten op alle verschillende functieniveaus: een senior, supervisor, assistant manager, manager en partner. Zij begeleiden je en zorgen ervoor dat jij ook weer de stap naar het volgende functieniveau kunt maken. Joyce: “Als student had ik er geen idee van dat ik zo veel zou samenwerken in teamverband. In een groot of klein team samen met collega’s op alle niveaus intensief aan een opdracht werken bevalt mij echt super. Ik leer veel en word goed begeleid. Wat me ook positief opvalt, is dat hier veel leeftijdgenoten werken. De sfeer is goed en iedereen is in voor sociale activiteiten.”

Iedereen voelt zich veilig om elkaar op een positieve, opbouwende manier aan te spreken, bijvoorbeeld als er iets beter kan. Of om te benoemen als er iets met je aan de hand is.

Bram Gad, Financial Audit trainee

Snel stappen maken en je thuis voelen

De diversiteit, de begeleiding en de mogelijkheid om snel stappen te maken noemen Joyce en Bram als grote pluspunten van het traineeship. Joyce: “Ik voelde me hier snel thuis. Dat komt doordat er veel aandacht is voor wat ik wil als persoon. Een coach en development manager begeleiden me bij mijn carrière. Ook de sociale activiteiten –afdelingsborrels, hockeybedrijfscompetitie en skitrips – en de informele sfeer dragen bij aan mijn werkplezier.” Bram vult aan: “Wat de sfeer zo leuk maakt, zijn de openheid en de verschillende karakters en culturen. Teams bestaan niet uit acht alfamensen of acht stille types, maar uit een mooie mix. En iedereen voelt zich veilig om elkaar op een positieve, opbouwende manier aan te spreken, bijvoorbeeld als er iets beter kan. Of om te benoemen als er iets met je aan de hand is. Communicatie is key bij KPMG.”

Ik voelde me hier snel thuis. Er is veel aandacht voor wat ik wil als persoon.

Joyce Hansen, Financial Audit trainee

Word jij onze Financial Audit trainee?

Is het Financial Audit traineeship iets voor jou? Bij KPMG kom je te werken in een open en informele cultuur. Je krijgt snel veel verantwoordelijkheid én de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Zowel professioneel als persoonlijk. Ben jij benieuwd naar een Financial Audit traineeship?

Bekijk de vacature