Overslaan en naar de inhoud gaan

Impact maken als ESG-ambassadeur bij KPMG

Om bewustwording te creëren voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, werken we bij KPMG met ESG-ambassadeurs. ESG (Environmental, Social en Governance) stimuleert bedrijven om op een klimaatvriendelijke en sociaal-ethische manier te ondernemen. Casper van Teffelen, salesmanager voor KPMG Sofy, is één van onze ESG-ambassadeurs. Hij vertelt hoe hij collega’s inspireert duurzame stappen te zetten. 

Sustainability
Algemeen

De ESG-ambassadeurs van KPMG zetten zich in hun dagelijkse werk in om bewustwording te creëren voor duurzaamheid en sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid. Casper: “Als ESG-ambassadeur ben ik intern de aanjager voor ESG. Ik geef vanuit het ESG Team updates aan mijn eigen team tijdens teammeetings en ik maak van ESG-challenges team efforts. Dat kan gaan om de fiets pakken of de verwarming laag zetten.”

Collega’s kunnen meedoen aan allerlei initiatieven, bijvoorbeeld vluchtelingen leren coderen via onze Coding Academy.

Casper van Teffelen, salesmanager Sofy én ESG-ambassadeur

Over Casper

Casper van Teffelen werkt sinds 2023 bij KPMG als salesmanager voor Sofy op de afdeling Digital Advisory. Daarvoor werkte hij in salesfuncties bij verschillende
IT- resellers. “Een vriend tipte me over de functie van salesmanager bij KPMG. Mijn IT-achtergrond en salescarrière pasten goed bij wat KPMG zocht. Wat het voor mij hier extra mooi maakt, is dat ik als ESG-ambassadeur positief impact kan maken.”

Waarom is ESG belangrijk?

Met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) worden ondernemingen verplicht om te rapporteren over hun duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Casper: “Vanuit mijn rol als salesmanager voor Sofy merk ik dat klanten steeds meer behoefte hebben aan ESG-diensten. Vaak beseffen ze wel dat ze actie moeten ondernemen, maar ze weten niet altijd wat ze moeten doen en hoe ze dat moeten doen. Bij KPMG zitten we goed in de materie. Klanten kunnen bij ons terecht voor bijvoorbeeld een ESG-strategie, ESG Assurance en ESG Reporting.”

ESG-bewustzijn stimuleren met bevlogen ambassadeurs

KPMG heeft een impactplan ontwikkeld met duidelijke, interne ESG-doelstellingen. Hierin staan bijvoorbeeld doelstellingen over het elektrificeren van het wagenpark, het verduurzamen van gebouwen en bijdragen met vrijwilligerswerk, zo’n 12.000 uur per jaar. Casper: “Zeker bij KPMG Nederland leeft het thema enorm. We zijn met veel ESG-ambassadeurs en iedereen draagt graag een steentje bij. Collega’s kunnen meedoen aan allerlei initiatieven. Bijvoorbeeld vluchtelingen leren coderen via onze Coding Academy, lesgeven aan kinderen via de Stichting Petje af, of mbo-leerlingen coachen.”

Positieve impact maken als ESG-ambassadeur

Casper vindt het ESG-ambassadeurschap een waardevolle toevoeging aan zijn werk. “Ik merk dat klanten er nieuwsgierig naar zijn. Bij aanbestedingen wordt ook steeds vaker gevraagd naar de initiatieven die we ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als ESG-ambassadeur ben ik als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in ESG. En kan ik niet alleen collega’s maar ook klanten goed uitleggen wat we doen op dat gebied. Als werkgever kun je eigenlijk ook niet meer zonder ESG-beleid. Het zorgt voor extra zingeving bij collega’s, iets wat voor de nieuwe generatie collega’s onmisbaar is. Dat geldt ook voor mij. Ik vind het belangrijk om met mijn werk een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Fijn dat ik hier als ESG-ambassadeur de kans voor krijg!”

Werken in ESG

Ben je benieuwd hoe jij bij KPMG kunt meewerken aan de verandering? Ontdek de mogelijkheden voor een impactvolle carrière met onze boeiende ESG-vacatures.

Bekijk vacatures      Discover life at KPMG

Laat je ook inspireren door onze andere blogs

People & Change brengt veranderingen van papier naar praktijk

Corlien, manager van het People & Change Team vertelt hoe KPMG organisaties kan helpen om hun medewerkers mee te kriijgen in de duurzame verandering.

Duurzaamheidsspecialist worden met de ESG Academy

Middels de ESG Academy worden collega's binnen KPMG opgeleid tot duurzaamheidsprofessionals. Gino Been, auditor Financial Services, doorliep de ESG Academy en deelt zijn ervaringen.

Samenwerken aan een duurzame wereld

Titia Schutten, manager van het Corporate Responsibility Team, vertelt hoe ESG de rode draad vormt in haar werk én leven. Ze vindt het belangrijk om positieve impact te maken op het klimaat en de maatschappij.