Overslaan en naar de inhoud gaan

ESG-professionals van KPMG ondersteunen Philips bij futureproof maken van circular revenue framework

Als ESG (Environmental, Social and Governance)-professional bij KPMG maak je het verschil. Je helpt organisaties hun duurzaamheidsdoelstellingen aantoonbaar te halen. En je draagt actief bij aan een duurzamere wereld. In een hecht, multidisciplinair team werk je samen aan innovatieve oplossingen die de wereld beter maken. Suzanne Kuiper en Carlijn van Dam vertellen over hun ervaring als ESG-professionals bij Philips.

Strategy Consulting
Innovation

Over Suzanne en Carlijn

Suzanne Kuiper, senior manager Sustainability & Circular Solution Lead, werkt al ruim 8 jaar bij KPMG. Zij begon hier haar carrière na het afronden van haar Master Sustainable Business and Innovation aan de Universiteit Utrecht. “Toen ik hier in 2014 begon, liep KPMG al voorop in duurzaamheid. Wij hadden 35 duurzaamheidconsultants. Inmiddels hebben we 115 mensen in ons team en groeien we nog steeds. Terwijl we in de begintijd mensen moesten overtuigen, staat nu iedereen in de rij om met ons samen te werken.”

Carlijn van Dam, manager ESG Advisory, startte in 2018 bij KPMG, na haar Bachelor Psychologie aan de VU én een Master gedragseconomie aan de Sorbonne Universiteit in Parijs. “Parijs was leuk om te studeren, maar na mijn opleiding daar besloot ik toch te gaan werken in Nederland. Ik begon met een stage bij Tony’s Chocolonely waar ik een strategie opdracht deed op het snijvlak van duurzaamheid en consultancy. Bij KPMG ben ik in die richting verder gegaan. Het mooie is dat je merkt dat er bij KPMG al meer dan 20 jaar ervaring is op dit gebied.”

Werken in sustainability bij KPMG?

Lijkt ESG jou interessant? In het sustainability team van KPMG krijg je opdrachten waarmee je écht impact kunt maken. Je komt te werken in een open en informele cultuur met tal van internationale mogelijkheden. Je krijgt snel veel verantwoordelijkheid én de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Zowel professioneel als persoonlijk. Ben jij benieuwd naar een carrière in ESG?

Bekijk vacatures

 

Ontwikkeling circular revenue framework

Philips heeft ambitieuze doelstellingen op het gebied van circulariteit. Om inzichten in de voortgang op circulariteit te onderbouwen met data, meet Philips de circulariteit de omzet uit circulaire producten en diensten met een circular revenue framework. Philips vroeg KPMG om te helpen de methodologie toekomstbestendig te maken en in lijn te houden met externe ontwikkelingen. Suzanne: “Deze opdracht was een feest van herkenning. Ik ken de klant goed, want ik heb al veel met Philips samengewerkt. En ik heb een aantal jaar geleden samen met 30 multinationals een raamwerk ontwikkeld voor het meten van circulariteit. Dat raamwerk wordt nu wereldwijd gebruikt. Omdat we zo veel expertise hebben opgebouwd in het meten van circulariteit, zijn we sparringpartner voor Philips.” Carlijn vult aan: “Deze opdracht is een mooie combinatie onze klantrelatie, expertise in circulariteit én strategisch denken. Voor Philips is het belangrijk dat het raamwerk past in de strategie om optimaal te sturen op hun bijdrage aan de circulaire economie. Ook onze ervaring in verslaglegging en controle konden wij meebrengen.” Lees hier meer over de casestudy

Impact maken met team

Suzanne houdt als senior manager het totaaloverzicht op het project. Carlijn is als manager verantwoordelijk voor het contact met de klant en coaching van teamleden. Carlijn: “In ons team zitten verder nog een partner, consultant en senior consultant en aan klantzijde een projectmanager en een kernteam met wie we samen werkten. Iedere maandag komen we bij elkaar bij Philips en gaan we als één team aan de slag. Samen zoeken we uit wat de juiste oplossingen zouden kunnen zijn voor het framework. En in meetings nemen we de besluitpunten door, waarbij –we met elkaar voors en tegens bespreken. We trekken echt in co-creatie met elkaar op. Het voelt goed om samen impact te maken.”

 

Zelfde missie: wereld beter maken

Samenwerken in een team vinden Suzanne en Carlijn een groot pluspunt van het werken bij KPMG. En dat niet alleen. Carlijn: “Iedere dag leer je hier iets nieuws. We innoveren samen met de klant zodat we kunnen versnellen als het gaat om duurzaamheid. Philips en wij houden ons beiden bezig met het verduurzamen van de gezondheidszorg en life science sectoren. Dus ook daarin kunnen we kennis met elkaar delen en van elkaar leren.” Suzanne vult aan: “Ook mooi aan het werk bij KPMG is dat het heel internationaal kan zijn. De afgelopen maanden was ik in Abu Dabi, Dubai, Helsinki, Seattle en Japan. Ik werk met wel 20 nationaliteiten in ons team samen en kan wereldwijd invloed uitoefenen op het gebied van duurzaamheid. En ook al is ons team heel divers, we hebben allemaal dezelfde missie: de wereld samen een stuk beter maken.”

Ben je benieuwd naar onze andere blogs?

werken_in_frm_kpmg_nederland

Werken in risk & regulatory

Emmely en Carlo vertellen je meer over de risk & regulatory opdrachten in het banking team van financial risk management.

Werken in technology

Bram vertelt je meer hoe het data science team van KPMG bijdraagt aan het succes van Team dsm-firmenich PostNL.