Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwen aan een datagedreven Team DSM

KPMG is data science partner van Team dsm-firmenich PostNL. De Giro d’Italia is net afgelopen. Team dsm-firmenich PostNL is hard bezig om ook optimaal voorbereid te zijn voor de Tour de France. Hoe draagt het KPMG data science team bij aan het succes van Team dsm-firmenich PostNL?

Cyber Security
Data & Analytics
Digital Transformation
Innovation
IT Architecture & Cloud platforms
IT Management
Software Development

Bram werkt sinds de start van het partnership in 2018 in het data science team nauw samen met Team dsm-firmenich PostNL. Het team bestaat onder andere uit data scientisten, data engineers en front-end developers. Bram licht toe: “Het is een divers team, waarin we samen werken om Team dsm-firmenich te helpen naar betere plannen en prestaties. Ik werk voor het data analyse project veel samen met de data specialist en performance manager van Team dsm-firmenich PostNL.”

Wil jij werken in de 'champions league' van technology?

Wil jij net als Bram ook het verschil maken op de mensen en wereld om je heen? Het verschil maken kan overal, maar de écht grote uitdagingen vind je bij de klanten van KPMG. Van de grootste bedrijven tot publieke instanties met enorme impact. Werken in technology, data & IT bij KPMG is dan ook teamsport op hoog niveau. Samen met jouw collega’s in data & analytics, enterprise solutions, cybersecurity & privacy en digital advisory stuur je de koers van vooruitgang.

Bekijk vacatures          

Impact op de training van een renner

Het data science team van KPMG bouwt analyses die door Team dsm-firmenich PostNL in verschillende fases worden ingezet. Voor elke fase (planning, in-race en after-race) ontwikkelt het team één of meerdere analyses. Bram vertelt verder: “De belangrijkste analyses zijn de planning van het seizoen waar wij een platform voor hebben ontwikkeld en nog steeds aan het uitbouwen zijn. Daarnaast hebben we analyses op live data tijdens tijdritten ontwikkeld en ook voor de evaluatie achteraf. De resultaten uit de analyses worden besproken in het team. Dat zijn vaak leuke discussies, het gaat vaak over hoe we de resultaten gebruiken in de praktijk. Plat gezegd; een renner kan anders gaan trainen aan de hand van onze resultaten. Dat is best wel impactvol en heel gaaf.”

Aan het proces, van trainen tot het optimaliseren van tactische beslissingen, hebben wij zeker bijgedragen.

Bram Schermer, Senior Consultant

Voedingsanalyse

Voeding speelt een belangrijke rol in de prestatie van de renners. De voedingsanalyse is dan ook een voorbeeld van hoe wij impact maken op deze groep sporters. In deze analyse hebben we onderzocht wat het verwachte aantal calorieën zijn bij een bepaalde trainingsvorm. Dit hebben we uiteindelijk geprogrammeerd in een algoritme dat aan de hand van een trainingsschema een voorspelling kan doen over wat de renner gaat verbranden. De resultaten van deze voorspellingen worden gebruikt door de Diëtisten van Team dsm-firmenich PostNL om het voedingsplan op te stellen voor de renners. Hierdoor krijgen de renners de juiste hoeveelheid binnen die zij nodig hebben om optimaal te kunnen opbouwen naar hun piekmoment. Meer informatie hierover lees je in onze case study.

Ben je benieuwd naar onze andere blogs?

werken_in_esg_kpmg_nederland

Werken in ESG

Suzanne Kuiper en Carlijn van Dam vertellen over hun ervaring als ESG-professionals bij Philips.

werken_in_frm_kpmg_nederland

Werken in risk & regulatory

Emmely en Carlo vertellen je meer over de risk & regulatory opdrachten in het banking team van financial risk management.