Overslaan en naar de inhoud gaan

lezen

Trainingsprogramma voor talent met een vluchtelingenachtergrond

Het vinden van een baan in Nederland is voor de meeste mensen met een vluchtelingenachtergrond geen gemakkelijke opgave. Om meer kansen te creëren voor deze specifieke groep op de arbeidsmarkt, werken wij samen met de Refugee Talent Hub: een stichting die probeert de kloof tussen werkgevers en vluchtelingen te overbruggen.

Finance Academy

Samen met Adyen, EY, de Rabobank en de Refugee Talent Hub heeft KPMG de Finance Academy samengesteld voor talenten met een vluchtelingenachtergrond. In oktober 2020 is het trainingsprogramma, dat 16 weken duurt, van start gegaan. De deelnemers leren meer over de ins en outs van de Nederlandse financiële sector, ontwikkelen nieuwe financiële vaardigheden en worden geholpen bij hun ‘soft skills’ zoals samenwerken en solliciteren.

Naast de trainingen biedt de Academy ook een mentorprogramma aan waarin elke deelnemer wordt gekoppeld aan professional van een van de deelnemende organisaties, om hen te ondersteunen bij vragen en het vergroten van hun kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Coding Academy

Naast de Finance Academy organiseren we ook de Coding Academy in samenwerking met de Refugee Talent Hub. Steven Zindel, Specialist Advanced Analytics & Big Data: “Wat is een betere en leukere manier dan het leren van dé skill die werkgevers nu zoeken: Python programmeren. Tijdens deze Academy bieden we niet alleen de basis van programmeren aan, we creëren ook een ontwikkelingspad om naar een baan toe te werken. Met het delen van kennis, het leren van vaardigheden en ons netwerk willen we deze talenten een jumpstart geven."

Zaher vertelt over zijn ervaring en werk bij KPMG

Zaher vluchtte van Syrië naar Europa en woont nu 5 jaar in Nederland. Hij werkt als Consultant Digital Enablement bij KPMG en vertelt in deze video over zijn ervaring en werk bij KPMG.

Vergroten professionele en persoonlijke ontwikkeling

Stephanie Hottenhuis, CEO KPMG Nederland vertelt over het programma: ‘’Er is nog een wereld te winnen als het gaat om het waarborgen van gelijke kansen. Daarom ben ik erg blij dat we de Finance Academy ondersteunen. Voor mensen met een vluchtelingenachtergrond kan dit trainingsprogramma een wereld van verschil maken om hun zelfvertrouwen te vergroten en om hun keuzes in professionele en persoonlijke ontwikkeling te verbreden.”

Diversiteit en Inclusie

Binnen KPMG moet iedereen een plek hebben waar je het beste uit jezelf kan halen. Daarom streven we naar een inclusieve werkcultuur en -omgeving waarin je jezelf kunt zijn, gewaardeerd voelt en verschil kan maken.

Lees meer