Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken bij Audit: snel stappen maken binnen de professionele KPMG- familie

Wie bij Audit werkt, maakt snel stappen. In een hecht team dat bestaat uit experts uit verschillende disciplines werk je aan audit-opdrachten voor zeer uiteenlopende organisaties. De mogelijkheden bij Audit zijn eindeloos, je kunt jezelf zijn én wordt snel opgenomen in de professionele KPMG-familie. Esra Kaya en Jordy de Nood vertellen over hun werk bij Audit.

Audit
IT assurance
Sustainability

Over Esra en Jordy

Esra Kaya (25) is supervisor Audit. Ze is vijf jaar geleden bij KPMG komen werken, direct na het afronden van haar bachelor Bedrijfseconomie aan Tilburg University en haar master Accountancy aan Nyenrode Business University. En onlangs is ze toegetreden tot de landelijke KPMG Young Board, het bestuursorgaan dat de jonge generatie vertegenwoordigt. “Ik ben gek op uitdagingen en die vind ik bij KPMG volop – ik zit hier echt in de driverseat van mijn eigen ontwikkeling.”

Jordy de Nood (30) is supervisor Audit. Hij heeft zijn bachelor Bedrijfseconomie afgerond en vervolgens een master Accountancy gedaan aan Tilburg University. Vanuit zijn master is hij zes jaar geleden begonnen bij KPMG als scriptiestagiair. “Tijdens een stagebeurs maakte ik kennis met ‘de grote vier’: EY, Deloitte, PwC en KPMG. KPMG was oprecht geïnteresseerd in mij als persoon en minder in mijn cijfers. Dát en de informele sfeer spraken me meteen aan.”

Audit in de praktijk

Wie bij KPMG Audit werkt, werkt in een hecht en divers team samen aan audit-opdrachten bij zeer uiteenlopende organisaties. Van kleine familiebedrijven en vastgoedorganisaties tot overheidsinstellingen en beursgenoteerde ondernemingen. Iedere opdracht draait om een complete casus met maatschappelijke relevantie. Esra en Jordy werken nu beiden als supervisor op een opdracht voor ASML. Samen met vier andere collega’s werken zij aan het subproces ‘salesomzet’. Jordy werkt daarnaast aan een opdracht voor een kleinere organisatie: Silverus.

Invloed op opdracht

Toen Esra bij KPMG begon, liet zij de recruiter weten graag te willen starten op een opdracht voor een grote klant. “En dat kon meteen”, vertelt Esra enthousiast. “Ik heb altijd in mijn hoofd gehad: groot beginnen. Dus niet bij een klein kantoor, maar bij een van de big four. En niet bij een kleine organisatie, maar bij een grote naam. Zo kan ik echt meters maken; doe ik ervaring op, leer ik veel opdrachtgevers en collega’s kennen. En kan ik snel doorgroeien. Later kan ik altijd nog overstappen naar een kleine organisatie. Andersom – van klein naar groot – lijkt me persoonlijk lastiger.” Maar het kan ook anders. Klein beginnen of in een specifieke branche. “Je kunt met opdrachten alle kanten op. Het is maar net waar je hart ligt. Je hebt heel veel keuze. Het enige is dat je er zelf achteraan moet en dat het in de planning moet passen.”   

Toen ik hier begon, wilde ik meteen starten met een opdracht voor een grote klant. Dat was mogelijk. Je hebt hier veel keuze, het is maar net waar je hart ligt.

Esra Kaya, supervisor Audit

Iedere twee jaar promotie

De diversiteit in opdrachten en de invloed die je hebt op de keuze voor een opdracht, vindt ook Jordy een groot pluspunt. Net als de doorgroeimogelijkheden. “Je hebt hier verschillende functielagen. Je start als trainee, daarna volgen senior trainee, supervisor, assistant manager en tot slot manager. Iedere twee jaar kun je hier wel promotie maken. En vaak kun je binnen vijf jaar al assistant manager worden en binnen zeven jaar manager. Voordat je manager wordt, moet je wel gecertificeerd registeraccountant (RA) zijn. Als supervisor ben ik de spil tussen verschillende partijen. Zo stuur ik de trainees aan en geef ik in kennissessies bepaalde standaarden mee. Ook probeer ik mijn eigen ervaringen te delen. Bijvoorbeeld dingen waar ik zelf tegenaan ben gelopen of situaties waarvan ik heb geleerd. Tegelijkertijd moet ik als supervisor managers en partners op de hoogte houden van de status, zodat zij de klant goed kunnen informeren. En tot slot ben ik als supervisor het aanspreekpunt voor de klant. Bij het verzamelen van documentatie, het halen van deadlines of het voeren van discussies ben ik in charge.”

Iedere twee jaar kun je wel promotie maken en binnen zeven jaar kan je al manager worden.

Jordy de Nood, supervisor Audit

Geen hiërarchie

Functielagen zijn er wel. En een taakverdeling is er ook. Maar er is geen hiërarchie, constateert zowel Esra als Jordy. Esra: “KPMG is een van de eerste organisaties met een Young Board. Wij zitten regelmatig met de bestuurders aan tafel. Er zijn geen drempels of barrières. Laatst wilde ik een actie voor Turkije organiseren. Dan bel ik gewoon rechtstreeks met de partner. En regelen we het.” Jordy vult aan: “Ook voor trainees is de drempel om aan te kloppen bij partners laag. Praktijkstage is belangrijk bij KPMG. Daarbij reflecteer je op je eigen werk en helpen meer ervaren collega’s je in je ontwikkeling. Zo heb je bijvoorbeeld feedback nodig van partners die al lang in dienst zijn. Je moet dus drempelloos bij hen kunnen aankloppen.”

De mens centraal

“Na mijn studie kon ik kiezen tussen de big four en toch koos ik voor KPMG”, vertelt Esra.

“Dat kwam vooral door de sfeer. Ik vond het grappig dat bij een startersevent KPMG het had over het skiweekend en andere sociale activiteiten, en nauwelijks over de inhoud.” Dat informele sprak ook Jordy aan. “Ze waren geïnteresseerd in wie ik ben, niet in mijn cijfers.” Die informele sfeer en de open cultuur waarderen ze nog steeds. Esra: “Alles is bespreekbaar, we weten wat we aan elkaar hebben en er is wederzijds respect. Is er privé iets of zit je er doorheen? Dan kun je bij elkaar terecht.” Jordy: “Dat de mens centraal staat, zie je ook terug in de vele sociale activiteiten: donderdagmiddagborrels, zomerbarbecue, ‘ramadan doe mee’-dagen, ski-events, pro-bonoprojecten. En de carnavalsborrel; de enige gelegenheid waarbij je collega’s in pak ziet!”

Bekijk onze Audit vacatures

Wil jij ook graag werken bij Audit? Bij KPMG kom je te werken in een open en informele cultuur. Je krijgt snel veel verantwoordelijkheid én de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Zowel professioneel als persoonlijk. Ben jij benieuwd naar jouw mogelijkheden om te werken in een van onze teams?

Ontdek alle vacatures