Overslaan en naar de inhoud gaan

Pro bono werken om Stichting Join us te helpen eenzaamheid onder jongeren aan te pakken

Bij KPMG streven we ernaar projecten aan te nemen die ten goede komen aan mens en maatschappij. Dat is wat wij doen voor onze cliënten. Als je bij ons werkt, krijg je de kans om deel te nemen aan pro bono-projecten en een onmiddellijke en persoonlijke impact te hebben op het leven van mensen.

Algemeen

Onze collega's Kevin van Vliet en Mees de Bie hebben onlangs in samenwerking met Stichting Join us een beveiligd online dashboard ontwikkeld dat het mogelijk maakt om relevante inzichten met honderden partners te delen. Stichting Join us is een organisatie die eenzaamheid onder jongeren aanpakt. Via dit dashboard krijgen de stichting en de partners meer inzicht in de gemaakte impact op de jongeren, zodat zij de begeleidingsstrategieën voor jongeren kunnen verbeteren.

Functioneel dashboard

Aanvankelijk vroeg Stichting Join us KPMG om hulp bij het verzamelen van inzichten uit hun beschikbare gegevens en het vertalen daarvan in een functioneel dashboard. Na de eerste kennismakingsgesprekken werd al snel duidelijk dat Join us hun gegevens en inzichten via een dashboard wilde delen met meer dan honderd partners. De KPMG-consultants analyseerden diverse betaalbare oplossingen die hen hierbij zouden kunnen helpen. Power BI Embedded kwam het beste uit de bus. Aangezien deze technologie ook nieuw was voor de KPMG-consultants, besloot de KPMG-directie meer financiering aan dit project toe te wijzen. De pro bono-opdracht werd uitgebreid en de consultants konden de volledige oplossing voor Join us bouwen.

Extra financiering

Een leuke bijkomstigheid was dat de consultants tijdens het onderzoek naar de oplossingen ook financiering hebben aangevraagd bij Microsoft Tech for Social Impact. Dankzij deze jaarlijks terugkerende financiering van € 3.000 heeft Join us helemaal geen kosten meer voor deze oplossing. De organisatie heeft nu een beveiligd dashboard op hun website waarmee ze relevante inzichten kunnen delen met honderden partners.

Het is geweldig om te ervaren hoeveel impact je kunt maken voor een stichting.

Over de opdracht

Stichting Join us is een organisatie die eenzaamheid onder jongeren onder de aandacht brengt en aanpakt. Door Join us voelen deelnemers zich opgenomen in een groep en kunnen zij hun sociale vaardigheden en mentaliteit op een positieve manier ontwikkelen. Join us brengt mensen van 12 tot 30 jaar samen en helpt hen zich sociaal te ontwikkelen. Voor de consultants van KPMG was de opdracht technischer dan zij verwacht hadden. Aangezien zij een nieuwe technologie gebruikten, liep de uitvoering niet meteen gesmeerd. Maar uiteindelijk waren de consultants in staat precies het product te leveren dat zij in gedachten hadden. Zij waren blij te zien hoeveel impact hun vrijwilligerswerk voor de Stichting had.

 

Talkshow Beau

Stichting Join us werkt samen met de Nederlandse rapper Typhoon. Met zijn nummer ‘Alleen in de pauze’ doorbreekt hij het taboe van eenzaamheid. Op 8 juni waren Typhoon, Stichting Join us en onze consultants te gast in de talkshow Beau om eenzaamheid onder jongeren onder de aandacht te brengen.

Wederzijdse voordelen

De stichting Join us was zeer dankbaar voor de bijdrage van KPMG aan hun project. Zij waardeerden het dat de KPMG-consultants Power BI voor hen hebben ontwikkeld. Met dit dashboard heeft de organisatie meer inzicht in de effecten van Join us en kan zij hiermee de begeleiding van jongeren verbeteren. De KPMG-consultants ervaarden dit project als zeer leerzaam en waardevol. Door met deze nieuwe technologie te werken, leerden ze veel over Azure, MySQL en MariaDB, JavaScript, websitehosting en Power BI Embedded. De consultants raden het werken aan een pro bono project 100% aan. Het is een andere ervaring dan werken met traditionele cliënten en het voelt goed om in korte tijd zo'n impact te maken.

“Ik waardeer het enorm dat KPMG Power BI voor ons heeft ontwikkeld. Met dit gegevensdashboard hebben we meer inzicht in hoe wij de begeleiding van jongeren kunnen verbeteren. Dit is een uiterst belangrijk proces bij het aanpakken van eenzaamheid onder jongeren.”

Interesse in een carrière bij KPMG?

Wil jij werken aan opdrachten met maatschappelijke impact in het technology team van KPMG?

Solliciteer nu