Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultural diversity

Jouw culturele achtergrond is deel van wie jij bent. Ook op je werk. Bij KPMG vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en bieden we ruimte om elkaars cultuur te leren kennen. Ons personeelsbestand telt 83 nationaliteiten, dus de kans is groot dat je de kracht van culturele diversiteit zelf ervaart in je dagelijkse werk.

Werken aan meer culturele diversiteit op alle niveaus

KPMG is divers, maar – eerlijk is eerlijk – dat geldt nog niet voor alle niveaus. Hoe komt dat? Wat kunnen we doen om de culturele diversiteit binnen KPMG te bevorderen? Hoe zorgen we ervoor dat iedere collega zich gewaardeerd voelt, ongeacht afkomst? Dat onderzoekt onze Cultural Diversity Board voortdurend. Een goede zaak, want elke collega verdient rolmodellen, op elk niveau binnen de organisatie. En daar werken we dan ook hard aan. Dat is misschien complex, maar wel nodig!

Bewustwording, verbinding en saamhorigheid

Een onderdeel van het werk van de Cultural Diversity Board is het creëren van bewustwording, verbinding en saamhorigheid. Dat is een serieuze zaak, maar ook heel erg leuk en inspirerend. Diversiteit is ook iets om te vieren! Bijvoorbeeld tijdens International Week: culturen leren kennen, wereldse smaken proeven en met elkaar in gesprek gaan.

Een ander initiatief is de Ramadan Challenge, waar elk jaar meer collega’s aan meedoen. Iedereen wordt uitgenodigd om dan een dag mee te vasten en deze dag samen gezellig af te sluiten. Zo krijgen niet- en andersgelovige collega’s een indruk van hoe moslimcollega’s de Ramadan beleven en de gelegenheid om hun solidariteit te laten blijken. Het maakt daarna bijvoorbeeld het gesprek over de tijdelijke aanpassing van het dagelijkse werkritme, waar nodig, makkelijker.

Taalcafé

Hoe fijn is het als je op je werk samen met andere KPMG’ers jouw taalkennis kunt vergroten? Voor internationale collega’s die (nog beter) Nederlands willen leren, is er het Taalcafé.

Faciliteiten voor gelovige collega’s

Veel vestigingen hebben een speciale gebedsruimte voor religieuze collega’s. In de andere vestigingen vind je een stilteruimte die ook als gebeds- of kolfruimte gebruikt kan worden. De kolfruimte is natuurlijk ook toegankelijk voor niet-gelovige collega’s.

Feestdagen

Welke feestdagen je thuis viert, is voor elke collega anders. Daarom bieden we je de mogelijkheid om landelijke vrije dagen, zoals Hemelvaart of Tweede Pinksterdag, in te ruilen voor feestdagen die voor jou belangrijk zijn, zoals het Eid-al-Fitr / Ramazan Bayramı (Suikerfeest), Holi of Chinees Nieuwjaar.

Vier weken per jaar remote werken

Familiebezoek in het buitenland? Natuurlijk is dat belangrijk. Bij KPMG kun je elk jaar vier weken vanuit het buitenland werken.

KPMG’ers ontmoeten met dezelfde culturele achtergrond?

Benieuwd hoe andere mensen met een biculturele achtergrond het werken bij KPMG ervaren? Neem contact op met:

Zij kunnen je meer vertellen, of je met andere collega’s in contact brengen.