Overslaan en naar de inhoud gaan

Het inzetten van softwarerobots voor optimalisering van processen

Judith vertelt over haar job bij Robotics & Operational Excellence. Door middel van de nieuwste methoden en technologieën helpt ze klanten om hun processen efficiënter in te richten. 

Process Optimization

Software robots zijn niet meer weg te denken in de wereld om ons heen. Ze kunnen ook steeds meer ingezet worden binnen organisaties. Dit is dan ook een groot onderdeel van waar ik mij in mijn werk mee bezig houd: hoe kunnen we de processen bij onze klanten optimaliseren en kunnen we hiervoor Robotic Process Automation (ofwel RPA) voor inzetten? Om daar achter te komen, doen we onderzoek bij de klant: wat zijn de bestaande processen, hoe kunnen we die efficiënter maken, waar kunnen we slimmere oplossingen bedenken? Dat gaat vaak om transactionele werkzaamheden, of werk dat zich herhaalt. Zo helpen wij klanten bijvoorbeeld bij het automatisch posten van facturen en met het direct doorzetten van HR-tickets naar de juiste persoon. Hierdoor kunnen onze klanten zich richten op zaken waar menselijke aandacht voor nodig is, en wordt de customer experience verbeterd.

Niet alleen advies, ook de implementatie

We kijken samen met de klant naar de optimalisatie van de huidige processen binnen de organisatie, waarbij het met name om financiële en HR-processen gaat. Deze processen kunnen bij grote organisaties verspreid zijn over de hele wereld, waardoor ik bijvoorbeeld dagelijks in gesprek ben met werknemers van klanten in Brazilië, China en de Verenigde Staten. Erg internationaal dus! Wat voor mij erg belangrijk is, is dat we niet advies geven aan klanten over mogelijke verbeteringen, maar we samenwerken aan de implementatie van de optimalisatie. Zo ontwikkelen wij vaak in het begin de processen in de software robots en geven we tegelijkertijd ook trainingen aan de klant waardoor nieuwe processen door de werknemers zelf geautomatiseerd kunnen worden. Dit geeft mijn werk een zeer uiteenlopend karakter en ik werk hierbij nauw samen met onze klanten. 

Werken in een team

Als Consultant bij Operational Excellence & Robotics werk je in een team. Iedereen heeft zijn eigen taken, maar we zorgen er samen voor dat de team doelstellingen gehaald worden. De samenstelling van het team verschilt per opdracht, waardoor je met veel mensen leert samenwerken. Zo werk je soms voor de ene opdracht samen met een klein team van 2 à 3 teamgenoten en bij een volgende opdracht weer met 8 collega’s van verschillende afdelingen. Je kunt zelf ook goed je eigen pad kiezen en meewerken aan opdrachten die op jouw pad liggen. Alles in overleg natuurlijk, maar ik ervaar veel vrijheid in mijn werk. De afwisseling houdt je scherp; iedere klant heeft zijn eigen dynamiek waar je in korte tijd in moet duiken. Wat leuk is aan KPMG is dat iedereen in alle lagen benaderbaar en bereikbaar is. Wat je rol ook is, je input wordt altijd gewaardeerd.   

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Daarnaast proberen we onszelf ook uit te dagen, zowel op persoonlijk gebied als op het gebied van nieuwe technologieën voor onze klanten. Zo ben ik zelf erg geïnteresseerd in Process Mining; een methode om de uitvoering van bedrijfsprocessen te visualiseren. Ik bekijk wat dit voor de klant kan betekenen en verdiep mij er verder in. Ik krijg daar alle ruimte voor. Aan persoonlijke ontwikkeling wordt binnen KPMG veel waarde gehecht.

Bekijk de vacatures en vind jouw uitdaging

Neem voor meer informatie contact op met Mark Polman of bekijk onze vacatures.

Direct naar Jobs

Interesse? Let’s meet Mark Polman