Overslaan en naar de inhoud gaan

Pro bono werken aan educatie en voorlichting

Werken bij KPMG betekent werken aan vooruitgang die goed is voor mens en maatschappij. Dit doen we voor onze klanten, maar je krijgt ook de ruimte om te werken aan pro bono-projecten waarmee je direct verschil maakt. Werken bij KPMG betekent werken aan vooruitgang die goed is voor mens en maatschappij. Dit doen we voor onze klanten, maar je krijgt ook de ruimte om te werken aan pro bono-projecten waarmee je direct verschil maakt. 

Algemeen

KPMG’ers Carmen Dijk, Stefanie Lentfert, Wouter Witwerts en Inez Jager werken normaal gesproken binnen Finance en Business Services, in drie verschillende teams. Tijdens deze pro bono opdracht voor Ciron werkten zij samen in één team, wat een plezierige sfeer gaf waarin zij veel van elkaar hebben geleerd.

De opdracht

Cirion is een in 2000 opgerichte stichting die samenwerking tussen lokale en internationale deskundigen stimuleert, en een multidisciplinaire en geïntegreerde aanpak bevordert bij het zoeken naar oplossingen voor infectieziekten.

Tijdens de opdracht is er een scenarioanalyse gemaakt voor één van de door de stichting geïnitieerde deelprojecten, het internationale jongerenprogramma Viruskenner. Dit programma is er voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs om meer te leren over virussen. “We hebben samen met het bestuur van Cirion een gezamenlijke ambitie voor Viruskenner bepaald, die hen zal leiden in de ontwikkeling van hun groeistrategie en tegelijkertijd hun unieke identiteit zal waarborgen.”

Voldoening en waarde creëren

“We zouden elke professional het werken aan een pro bono opdracht zeker aanraden. Voor ons voelde het waardevol om mee te doen en impact te hebben. Er is altijd een manier waarop je met je blik van buitenaf en gestructureerde aanpak kunt bijdragen aan een organisatie. Het gaf ons voldoening om waarde te creëren voor Cirion door hun strategie, samen met het bestuur, af te stemmen op een grotere maatschappelijke betekenis.”

“Dit was mogelijk dankzij een geweldige dynamiek tussen Cirion en ons team, die leidde tot een productieve samenwerking. Zij waren dankbaar en enthousiast en wij hadden veel plezier met hen als opdrachtgever. Bovendien hebben we veel geleerd van de bestuursleden van Cirion, die bestaan uit professionals met verschillende achtergronden en ervaring.”

Van deze opdracht hebben we geleerd hoe belangrijk het is dat er stichtingen zijn zoals Cirion die zich maatschappelijk inzetten om de kennis van de samenleving over virussen uit te breiden. COVID-19 heeft met name de relevantie van dit initiatief nog meer benadrukt.

Werk aan vooruitgang

Samen werken we bij KPMG elke dag aan vooruitgang die goed is voor mens en maatschappij. Wij zetten ons in voor een betere wereld via het werk dat wij doen voor onze klanten, de maatschappelijke projecten die wij ondersteunen én in onze eigen bedrijfsvoering. Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden bij KPMG?