Overslaan en naar de inhoud gaan

lezen

Inclusie en diversiteit

Binnen KPMG moet iedereen een plek hebben waar je het beste uit jezelf kan halen. Daarom streven we naar een inclusieve werkcultuur en -omgeving waarin je jezelf kunt zijn, gewaardeerd voelt en verschil kan maken.

Inclusie en diversiteit leiden tot meer vertrouwen, meer groei en helpen ons op te komen voor wat juist is. Samenwerken binnen een inclusief en divers team leidt ook tot meer innovatie en betere resultaten. Kortom, meer succes op team- en persoonlijk niveau. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor KPMG.

Stephanie Hottenhuis, CEO KPMG Nederland: "Ik geloof dat er geen echte vrijheid bestaat zonder gelijkheid. Ongelijke kansen – voor vrouwen, voor multicultureel talent, voor andersdenkenden, voor elke denkbare minderheid – schaden niet alleen het individu, maar ook de samenleving. Het vernietigt talent, welvaart en vooruitgang."

73

verschillende nationaliteiten

8

diversiteits- evenementen per jaar

5

diversiteits- netwerken

Diversiteitsnetwerken

Vijf verschillende netwerken zorgen voor de zichtbaarheid van belangrijke diversiteitsonderwerpen zoals: Gender, LGBTQ+, Disability, Cultureel en Generatie. Zo zorgt KPMG Inclusive, een netwerk door een voor vrouwen, voor de zichtbaarheid van gender diversiteit en zet het KPMG Pride netwerk zich in voor acceptatie en bewustzijn met betrekking tot LGBTQ+ collega’s.

Diversiteitsevenementen

We vieren diversiteit met festiviteiten uit verschillende culturen. Honderden collega's hebben deelgenomen aan 'Ramadan doe mee dag' of aan het Diwali-evenement. Ook kan één christelijke feestdag worden ingeruild voor een feestdag uit een andere cultuur. Zo kan je, bijvoorbeeld, een vrije Pinksterdag inruilen om vrij te zijn met het ‘Eid’ (het Suikerfeest of Offerfeest).

In- en doorstroom van talent

KPMG stimuleert de in- en doorstroom, retentie en promotiekansen van talent met een internationale achtergrond, beperking of handicap. Voor de in- en doorstroom van multicultureel talent werken wij samen met Agora. En samen met Onbeperkt aan de Slag, IT-Vitae en Specialisterren vinden we talentvolle kandidaten met een arbeidsbeperking. Dit programma ondersteunt de acceptatie van medewerkers met een handicap of chronische ziekte.

"We hebben een morele plicht om mensen volledig gelijke kansen te geven."

Onze CEO Stephanie Hottenhuis vertelt in een interview met Opzij Magazine meer over diversiteit en inclusie binnen KPMG Nederland.

Lees het interview

Stephanie Hottenhuis - CEO KPMG Nederland

KPMG Inclusive brengt vrouwen naar de top

Vijf diversiteitsnetwerken zorgen binnen KPMG voor de zichtbaarheid van belangrijke diversiteitsonderwerpen. KPMG Inclusive is één van die netwerken, en zet zich in voor (gender)diversiteit. Collega's Kim en Marilijn vertellen over het ontstaan en de doelen van het netwerk.

Lees het hele verhaal

Culturele diversiteit binnen KPMG vieren en meetbaar maken

Rachida Lakhal is actief in het cultural diversity netwerk van KPMG. Zij zet zich samen met zes andere collega’s in voor culturele diversiteit binnen KPMG.

Lees het hele verhaal